500 000 skjermkort tar mer plass enn dette. (Ill: Geeknetic.es.)

Annonse


Oppdatert: fant IKKE 500 000 GeForce RTX 3080 – skjermkort i container

Denne saken var for god til å være sann. Som ITavisens oppegående lesere bemerker ble det IKKE funnet 500 000 skjermkort i en container. Det kan PC Gamer bekrefte. Saken originerte fra spanske Geeknetic og tydeligvis er 28. desember Spanias 1. april.

Som sakens opprinnelige forfatter skriver håper også vi at våre lesere hadde det moro med saken så lenge det varte.

Vi var litt raske med å sjekke kildene, og ble som flere andre lurt. Under ser du hele saken:

NVidias nye skjermkort har vært vanskelig å få tak i. Med pandemien og kraftig etterspørsel har årets spill-hardware latt vente på seg for mange. Både GeForce RTX 3070, 3080 og 3090 er vanskelig å få tak i.

Gode nyheter

Da kommer det som en hyggelig overraskelse at en arbeider ved en av Sør-Koreas havner fant 500 000 skjermkort i en container. Choi Min-Sik som selv er gamer, la merke til containere som manglet dokumentasjon og som var merket med NVidia.

Annonse
Da han bestemte seg for å åpne en av pakkene ble han overrasket. I containeren var det ikke ett eller to RTX 3080, men 500 000. På grunn av en administrasjonsfeil hadde ikke containeren blitt registrert i skippingselskapets register.

Containeren hadde rett og slett forsvunnet fra radaren etter å ha blitt sendt fra Samsung i august. Nå har Nvidia bekreftet at de mistet kortene for flere måneder siden uten å klare å spore dem opp.

Hjelper på etterspørselen

Nvidia har spurt Samsung om kortene i flere måneder, men Samsung som produserer skjermkortene, har ikke kunnet gjøre annet enn å bekrefte at kortene var sendt fra fabrikken, uten å komme frem.

Nå som kortene er funnet bekrefter Nvidia at de vil kunne besvare etterspørselen raskere enn de trodde. 500 000 er tross alt en god mengde skjermkort. Nvidias aksjer begynte å stige igjen etter oppdagelsen.

Forhåpentligvis hjelper dette på ventetiden også for norske kunder.

Kilde: France24.news

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse