cdprojectredsaksøkt
CD Project RED kan forvente flere søksmål.

Annonse


Nå saksøkes Cyberpunk 2077

Før jul skrev vi om CD at Project Red hadde et mulig søksmål i vente fra et polsk firma.

Grunnlaget for det påtenkte gruppesøksmålet er at selskapet muligens har sagt ting om spillet og selskapet som ikke stemmer, for å sikre finansiering.

Rosen Law først ut

Nå har det amerikanske firmaet Rosen Law gått til sak mot selskapet på mer eller mindre samme grunnlag. Ifølge firmaet burde CD Project Red opplyst om at Cyberpunk 2077 “praktisk talt var umulig å spille” på Playstation 4 og Xbox One da det ble lansert, på grunn av “et enormt antall feil”.

Gruppesøksmålet er det første av potensielt flere søksmål mot spillselskapet. Investorer er skuffet og penger gikk tapt. Hadde man vist mer om hvordan spillet faktisk var, ville nok mange investorer trukket seg. Ifølge det polske firmaet kan CD Project Red også ha gitt ut misledende materiale i forkant av lansering.

Annonse




Les også:

Suksess tross alt

Men selv om spillet var nærmest umulig å spille i begynnelsen, har det solgt i over 13 millioner eksemplarer. 8 millioner var forhåndssalg. 

Etter lansering trakk Sony spillet fra Playstation Store og Microsoft utvidet sin tilbakebetalingsfrist, men ser man på salgstallene globalt sett over alle plattformer, er spillet likevel en suksess.

På Steam er spillet nå det fjerde mest spilte og etter en rekke feilrettinger skal det ha blitt bedre. Likevel har Cyberpunk 2077 en lang vei å gå før spillet gjenspeiler forventningene. Hvis det i det hele tatt noen gang vil.

Kilde:
Engadget.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse