Snapdragon 888 er mye raskere enn 865+. (Ill: Qualcomm)

Annonse


Snapdragon 888 er mye bedre og vil gi Apple A14 konkurranse

Apples A-brikker, og de nye M1-brikkene til Mac, basert på ARM er så kjappe at vi frykter at konkurransen vil lide. Samtidig er det kjent at Microsoft visstnok utvikler sine egne ARM-brikker for server-miljøer, og vi tror og håper at det de lærer vil overføres til forbrukerprodukter.

CPU-ytelsen til Snapdragon 888 er opp 25 prosent – GPU-en 35 prosent

For hverken Microsoft, Intel eller Qualcomm har nubbesjanse mot Apple for tiden, og vi snakker om så store forskjeller at det er vanskelig å forestille seg at det vil bedre seg med det første. Ja, forskjellene er så store at vi frykter at det ikke blir sunn konkurranse fremover.

Apples A14 er nettopp lansert som en del av den nye iPhone 12-serien og sitter også i iPad Air 4. Nå svarer Qualcomms med deres nye Snapdragon 888 og har avslører at ytelsen i de nye prosessorene er drastisk forbedret. Spesielt har ytelsen i GPU-en som sitter i Snapdragon 888 fått seg et kraftig ytelseshopp.

Qualcomm imponerer med langt bedre GPU-ytelse, selv om Apple fremdeles leder

AnandTech har sammenlignet de to brikkene i GeekBench 5 og GFXBench etter at Qualcomm i dag avslørte ytelsen til sitt nye flaggskip, Snapdragon 888.

Annonse
Til syvende og sist opplevelses neppe Android toppmobiler så mye tregere i bruk, om i det hele tatt. Det er jo også noe med at Apple ikke er konger av batterilevetid, spesielt ikke med iPhone 12-serien. I stedet ser de ut til å foretrekke rå ytelse.

Hvis Snapdragon 888 viser seg å være energieffektiv og ha et strømforbruk på mellom 4 og 4,5 W vil neste års flaggskip kunne opprettholde ytelsen vi ser i dagens tester og samtidig ha god batteritid. For mange er batteritid vel så viktig som rå ytelse, og kanskje burde Apple ha nedjustert klokkehastighetene sine for å spare strøm.

Nesten 10 prosent raskere

Det som avsløres er ikke overraskende, altså at Apple slår Qualcomm i GeekBench, men det er ikke store forskjellene: kun et par hundre poeng skiller iPhone 12 Pro i flerkjernetesten.

iPhone 12 får en score på 4187 i flerkjernetesten, mens Snapdragon 888 får 3794. Det gir en forskjell på nesten 9,4 prosent.

Nye Snapdragon 888. (Ill: Qualcomm)

iPhone 12 vinner også i GPU-testen, men Qualcomm skal ha skryt for hvor mye de har forbedret ytelsen: Adreno 660 GPU som sitter i Snapdragon 888 yter opp til 35 og 55 prosent bedre enn forgjengeren

I enkjernetesten får Snapdragon 888 en score på 1135 som gjør den til den første prosessoren for Android som får en score over 1000. Til sammenligning fikk Note 20 Ultra med Snapdragon 865+ en score på 983. Det gir en ytelsesøkning på 23,5 prosent som er i tråd med Qualcomms lovord om en 25 prosent ytelsesøkning.

Men iPhone 12 får en score på hele 1603 og gjør med andre ord mye bedre i enkjernetesten enn Snapdragon 888. Faktisk slår forrige generasjons iPhone med A13 også Snapdragon 888 med en score på 1331. Enkjerneytelse er gjerne det som teller i vanlig daglig bruk, mens flerkjerneytelse slår til når man kjører tyngre oppgaver. Uansett gjør Apple det bedre.

Snapdragons 888 har også oppgradert brikke for kunstig intelligens som i noen tester ser ut til å være opptil 3 ganger raskere enn forrige generasjon. Oppgaver som krever rask kunstig intelligens er mer nyansert og variert og derfor er det vanskeligere å sammenligne de to prosessorene på dette området.

Men ser man på rå prosesseringskraft peker alt på at Snapdragon 888 har mye raskere håndtering av KI, enn A14. Hvor rask Snapdragon 888 blir i bruk og spesielt hvor strømeffektiv den blir, når flaggskip med prosessoren kommer på markedet neste år, blir spennende å se.

Kilde:
AnandTech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse