Annonse


De har vært et lagringsmedium siden 1928 – gjennombrudd baner vei for 580TB magnettape

Magnetbånd har blitt brukt som lagringsmedium i nesten 100 år, og i datamaskiner siden 50-tallet.

Dyre og trege: magnetbånd er ment å lagre mye, lenge

Fordelen er at de ikke er heldigitale, noe som betyr at de fremdeles foretrekkes som backup for lagring på lang sikt, blant annet av kompatibilitet-grunner og det faktum at tapen ikke kan slettes uten videre. Jo, også trenger de ikke å mates med strøm i tide og utide for å holde på informasjonen.

Det er IBM og Fujifilm som har klart å presse rekordmange TB inn på ett bånd. Prisen for kun en lese-enhet? Nærmere 52 000 kroner. Vil du ha en? Neppe; de er nemlig tregere enn SSD-er og snurredisker på den måten vi foretrekker hastighet på en forbruker-maskin, og er derfor lite egnet sil spill på titalls GB som stadig må laste inn informasjon.

Dette er ikke et forbrukerprodukt enda

IBM Research kunne melde denne uken at de har klart å bruke Strontium ferritt til å presse inn 317GB lagring på 6,5 kvadrat cm. det innebærer at en fremtidig kassett vil kunne lagre 580TB med data.

Annonse


Selv om de har bevist at de klarer det med dette materialet, vil det ta minst ti år før dette kan bli til et forbrukerprodukt, om lignende forskningsprosjekter er noe man kan sammenligne med.

Kilde:
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse