playstation5svartebørs
En tallknuser har tatt for seg en rekke av de mest populære teknologidingsene denne høsten og avslørt hvor mye svartebørshaiene har tjent. Trolig er tallet to til fem ganger høyere, mener han.

Annonse


Svartebørshaiene har tjent hundrevis av millioner på å snappe produktene fra deg

Såkalte “scalpers”, altså svartebørshaier, har tjent ufattelig mye penger denne spesielle teknologi-sesongen.

RTX, Big Navi og Zen 3 er populære, men det er Playstation 5 som gir mest uttelling for “scalpers”

Årsaken er en rekke store teknologilanseringer kombinert med covid som vanskeliggjorde produksjonen og medførte alt for få nye konsoller og alt for få nye skjermkort fra Nvidia (RTX 30-serien) og AMD (6000-serien).

Merk at tallene ikke er ajour per 16. desember.

Tall avslører at disse folkene har omsatt for nesten 300 millioner kroner, og tjent over 166 millioner kroner på overprisede Playstation 5-konsoller som det på ingen måte er nok av, spesielt ikke rett før julaften.

Annonse
Det er tallknuser Michael Driscoll som har analysert seg frem til tallene ved å hente ut tall fra alle eBays PS5-salg, noe som endte opp med denne grafen som avslører pristrendene:

Han tar for seg flere produkter enn PS5, og se bare hvor mye høyere prisen er enn veiledende for RTX 30-serien, Xbox Series X/S, Big Navi og Zen 3:

Årsaken til at Sonys nye konsoll er i fokus, er hvor vanvittig svartebørsmarkedet er for akkurat dette produktet

Som Driscoll selv oppsummerer:

“Diskmodellen selges for over 300 prosent av veiledende og den digitale 200 prosent over. Mer enn 32 000 PS5 er solgt på eBay, noe som innebærer at svartebørshaiene har kunnet putte 166 millioner kroner i lomma”, forklarer han.

“Det mest interessant er kanskje forholdet mellom PS5 og Xbox: PS5 ha solgt rundt 13 prosent mer, og disk-modellen er 18 prosent dyrere enn Series X. PS5 digital-versjonen er dobbelt så dyr sammenlignet med Series S. Det er vanskelig å skjønne hvordan noen kan ønsker å handle PS5 Digital sammenlignet med diskmodellen på eBay, for prisforskjellen er ikke mer enn 660 kroner.”

I alt har svartebørsfolkene omsatt for 715 millioner kroner og tjent 340 millioner kroner siden september for å selge 14 av de aller mest etterlengtede teknologiproduktene denne høsten.

Driscoll tror uansett at svarebørsmarkedet er langt større enn hva hans tall har avslørt så langt, trolig to til fem ganger større.

Kilde:
Michael Driscoll

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse