Tim Cook likte ikke planene om Gawker-tv-serie.

Annonse


Apple TV+ skulle lage tv-serie om det kontroversielle nettstedet Gawker.com

Apple har strenge retningslinjer for hva de legger penger i og hva de stiller seg bak. Selskapet har blant annet uttalt at de aldri vil ta i noe som setter Kina i et dårlig lys, eller noe med eksplisitt nakenhet.

Derfor kommer det ikke som en bombe at de avbryter produksjonen av en tv-serie for Apple TV+ om den kontroversielle nyhetssiden Gawker.

Tim Cook. (Ill: Wikipedia.)

Da Tim Cook hørte om prosjektet sendte han en mail

Tim Cook skrev at han var overrasket over å høre om prosjektet og at han ikke hadde mye til overs for Gawker. Dermed fikk samarbeidet en brå slutt og nå er prosjektet til salgs for andre selskap som er mindre redde for en kontrovers.

Nå har Layne Eskridge som var ansvarlig for samarbeidet hos Apple, sluttet i jobben.

Annonse
Peter Thiel. (Ill: Wikipedia)

Gikk over streken

Det nedlagte nettstedet Gawker ble dannet av Nick Denton og Elizabeth Spiers. De holdt til i New York og skrev om kjendiser og mediebransjen. Nettstedet promoterte seg selv som en blogg om “…medienyheter og sladder fra Manhattan.”

Da de slapp en sexvideo med Hulk Hogan i 2012 fikk de tiltale og ble dømt til å betale 140 millioner dollar i erstatning.

Det var Hulk Hogan selv som anklaget selskapet for å invadere hans privatliv og den 10. juni 2016 erklærte nettstedet seg selv for konkurs.

I kjølvannet kom det frem at Peter Thiel, medgrunnlegger av PayPal hadde spyttet i 10 millioner dollar for å få selskapet dømt. Angivelig skal det ha vært et blogginnlegg med overskriften “Peter Thiel er fullstendig homofil, folkens”, som skal ha gjort gründeren sint.

Hadde for vane å avsløre legning

iPhone 4 ble lekket på Gizmodos sider i 2010. (Ill: Gizmodo.)

Gawker røk også uklar med Apple i 2010 da de sto bak lekkasjen av iPhone 4. Reporteren som avslørte telefonen fikk leiligheten ransaket av politiet.

I 2008 omtalte de dessuten Tim Cook som homofil, før han selv hadde vært åpen om sin seksuelle legning, og i 2011 skrev de et innlegg der de omtalte Cook som “den homofile personen med mest makt i Silicon Valley.” Etter det uttalte Tim Cook at han ikke hadde særlig mye til overs for bloggen.

Nettstedet var uredde for å skrive om kontroversielle ting og publisere saker, selv om det var fare for represalier. Det virket heller ikke som at de hadde særlige moralske kvaler med å avsløre hemmeligheter.

Uansett hva man måtte synes om Gawker er det ikke vanskelig å se for seg at den kontroversielle historien kan bli en seriesuksess. Men det blir på en annen plattform enn Apple TV+.

Kilde:
The Verge
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse