Får neste iPhone Face ID og Touch ID? (Ill: Apple.)

Annonse


Sist Apple spurte kundene fjernet de laderen. Nå spør de igjen.

Før Apple lanserte iPhone 12 tidligere i år spurte selskapet kundene om hvordan de bruker USB-laderen som pleide å følge med i esken.

Basert på svar fra kundene valgte Apple å slutte å selge iPhone med lader. Apple argumenterte med at de fleste kunder har lader fra før og at det å slutte å selge telefoner med lader i esken vil minske mengden ladere som kastes og ikke blir brukt.

Ikke nødvendigvis så grønt

Nå viser det seg imidlertid at Apple ikke nødvendigvis sparer miljøet så mye som de sier, men at det i større grad er selskapet selv som sparer penger. Når kunder må kjøpe egen lader ved siden av iPhone, selger selskapet to esker i stedet for én. Det er dobbelt så mye embalasje.

Apple argumenterer med at ved å selge iPhone uten lader blir eskene mindre slik at de får plass til flere på en pall og derfor sparer miljøet for utslipp ved frakt.

Annonse
Men flere har påpekt at en butikk som kjøper 100 telefoner, fortsatt vil kjøpe 100 telefoner, selv om Apple får plass til 200 på en pall. Dermed blir fraktkostnadene i mange tilfeller de samme.

Med andre ord er det usikkerhet rundt regnestykket, og egentlig skulle jo vært iPhone kommet med mer miljøvennlige USB-C, hadde de hørt på EU.

Nå spør Apple kundene igjen

I en ny spørreundersøkelse fra Apple i USA spør selskapet om hvorvidt kunder som har kjøpt iPhone 12 er fornøyde med Face ID.

Spørsmålene dreier seg om bekymringer rundt sikkerhet, hvorvidt brukerne synes det er tungvint å løfte telefonen for å bruke Face ID og om hvordan ytelsen på Face ID oppleves.

I tillegg spør de om kundene hadde foretrukket Touch ID fremfor Face ID

Nå går ryktene om at nesteårs iPhone kan få både Touch ID og Face ID. 2020 er året da folk begynte å gå med masker og som vi vet, fungerer ikke Face ID når ansiktet er dekket til. Derfor har mange måttet taste pinkode i år.

Apple nevner ikke masker i undersøkelsen, men om man legger to og to sammen virker det sannsynlig at selskapet kan implementere en løsning som er raskere enn pinkode for de med maske på.

Apple spør også om hvilket av tilbehøret som følger med i esken, kundene faktisk bruker. Selv om det ikke er mye tilbehør igjen etter at de fjernet både øreproppene og laderen. I esken finner man nå kun telefon, Apple-klistremerker, SIM-kort-utløser og USB-C til Lightning – kabelen.

Skulle egentlig hatt USB-C

I starten av året gikk ryktene om at Apple endelig skulle gå over til USB-C. Det var etter at et overveldende flertall i EU stemte for en ny lov som sa at alle telefonprodusenter må gå over til USB-C-standarden for å spare miljøet. Inkludert Apple.

Ladere i seg selv estimeres til å stå for 300 000 e-søppel tonn hvert år.

Men Apple hadde ikke lyst til å slutte med Lightning-kabelen, selv om de allerede har gått over til USB-C både på MacBook og iPad. Så hvordan kunne de sno seg rundt EU-direktivet?

USB-C i den ene enden

Løsningen er nesten for banal til å være sann. Kravet om USB-C-lader presiserte ikke noe om i hvilken ende USB-C-kontakten måtte sitte. Derfor legger Apple nå ved en kabel med Lightning-kontakt i den ene enden og USB-C i den andre.

Det fører til at man må kjøpe ladere med USB-C-utgang – en mindre vanlig ladeklump enn de med USB-A-utgang.

Hva fjerner de neste gang?

Det er ikke mye igjen å ta vekk fra iPhone-esken. Vil Apple gjøre neste generasjons iPhone helt portløs og presse kundene til å kjøpe MagSafe-ladere? Eller forsvinner klistremerkene? Får vi Touch ID i tillegg til Face ID?

Det blir spennende å se.

Kilde:
9to5mac.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse