Annonse


Gjør du denne ene endringen i Cyberpunk 2077 kan du kanskje doble PC-ytelsen

Leker du deg rundt i Night City?

Ray tracing tapper spillet for mange FPS

Det gjør vi også, nesten like mye som vi leker oss med alle grafikk-innstillingene, for i motsetning til Xbox Series X (de nye konsollene får ikke RT før neste år) kan du velge mellom høy visuell kvalitet eller flere FPS, er det et hav av innstillinger i PC-versjonen. Problemet er at mange av dem gir liten effekt til eller fra, mer om dette senere.

Du finner de sedvanlige valgene, men det er flere enn snittet, og det kan være vanskelig å finne det perfekte oppsettet for akkurat din maskin.

Tips: har du GTX-kort? Da kan du aktivere “Dynamic Fidlity CAS” i stedet for DLSS. Dette øker også bildets skarphet.

Fasit så langt for maks FPS om du ikke 3080 eller 3090, er å deaktivere ray tracing og skru på DLSS: da er man nærmest garantert 60FPS om man har et ikke alt for dårlig kort og ikke forventer 4K-oppløsning.

Annonse


Playstation 4 sliter litt:

Her er mer fra Playstation 4-versjonen:

RTX 3090:

Finn “Cascaded Shadows Resolution” og sett denne til medium

Vår AMD 2700x med RTX 3060 ti for eksempel: spillet anbefalte alt for høye innstillinger der nesten alt var på maks. Det endte med 33 til 38FPS med 3440 x 1440-oppløsning – vi har en ultrabred.

Vi kommer tilbake med en mer grundig test av Asus sitt TUF 3060 ti-kort, men det er ingen tvil om at ved å skru av ray tracing mer enn dobler FPS-en i visse tilfeller med DLSS på, men det er lite å hente ved å endre på ray tracing-kvaliteten.

Slik kjører Cyberpunk 2077 på Stadia:

Her er en innstilling som ser ut til å ha stor effekt, og som kanskje kan hjelpe deg. Grafikkinnstillingen heter “Cascaded Shadows Resolution“. Ved å skru den fra høy til medium, opplevd Reddit-trådstarter “Cohibaluxe” mer enn dobling av FPS-en. Dette er definitivt verdt å prøve.

Det er også vår erfaring, som beskrevet av “Cohibaluxe”, at det gir svært liten positivt effekt å endre en innstilling fra høy til medium, dette gjelder mer eller mindre alle de andre valgene. Den største effekten er å aktivere DLSS om man kan, og deaktivere ray tracing om man føler man må for spillbarhetens skyld.

Og du, husk å oppdatere driverne:

Kilde:
Reddit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse