Annonse


Derfor kaller Musk gårsdagens oppskytning en suksess selv om Starship gikk opp i røyk

I går (9. desember) tok Starship versjon 8 av fra Boca Chica i Texas. Den nesten 50 meter høye raketten skulle nå en høyde på 12 500 meter før den skulle returnere å lande på bakken. Om stjerneskipet nådde høydemålet er fortsatt uvisst.

Suksess tross eksplosjon

Musks strategi bak de mange Starship-prototypene er å ikke vente til alt er gjennomgått til minste detalj før han utfører en testoppskytning.

Det har han ikke tid til om han skal kolonisere Mars i sin egen levetid. I stedet er strategien å lage mange testraketter og skyte ut i hytt og pine.

Starship SN8 utførte en imponerende manøver. (Ill: Trevor Malhmann/Youtube.)

En suksess selv om Starship SN8 deiset i bakken og eksploderte

Starship er raketten som skal ta mennesker til Mars. Den ferdige raketten blir 120 meter høy og skal kunne ta både mannskap og last til rommet, månen, mars “…and beyond” som det heter på SpaceX’ egne nettsider.

Annonse


Onsdagens rakett som er en mindre versjon med tre Raptor-motorer tok av og steg til værs, for deretter å legge seg sidelengs, rette seg opp igjen og forsøke å lande på bakken.

I følge SpaceX er SN8 det største romskipet som noen gang har gjort en landingsprosedyre på denne måten.

Det gikk nesten. (Ill: Trevor Malhmann/Youtube.)

Men da SN8 skulle lande ble trykket i tanken for lavt slik at hele maskinen gikk opp i røyk. Likevel var Musk i ekstase. SpaceX fikk de dataene de trengte og oppskytningen var å regne som en suksess.

En kortversjon av oppskytningen kan du se i filmen under:


Kilde: neowin.net

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse