Annonse


App-butikken Cydia saksøker Apple

Cydia er kanskje mindre aktuelt nå som Apple har implementert en rekke av tingene tredjepartsappbutikken måtte gjøre for dem for flere år siden.

Cydia har vært her nesten like lenge som iPhone

Men tjenesten er fremdeles aktiv og nå også klar for å kjempe mot Apple i rettssystemet, mange år etter at de første lanserte den første versjonen i 2008 (The Washington Post skriver 2007, men https://cydia-app.com/about/ mener februar 2008, det samme gjør Wikipedia), året etter iPhone 1-lanseringen.

“Hadde det ikke vært for Apples antikonkurranse-oppkjøp og drift av ulovlig monopol over iOS app-distribusjon, så hadde brukere i dag kunNET laste ned fra andre kilder, og utviklere ville kunne bruke iOS app-distribusjonen de selv foretrekker”.

Freeman mener du som eier av produktet, skal kunne gjøre som du ønsker

Jay Freeman.

Utvikler av Cydia, Jay Freeman, mener dette er en moralsk spørsmål: “Det er din enhet, og du bør kunne gjøre som du vil med den og laste ned fra der du ønsker”.

Det er trolig ikke tilfeldig at søksmålet kommer nå som Apple og Spotify er i tottene på hverandre og politikerne stadig snakker om at Apple, Google og Facebook ødelegger for konkurrenter med sin størrelse og midler.

Annonse


Apple har faktisk uttalt seg om saken allerede

Selskapet sier via sin talsperson Fred Sainz at de skal undersøke søksmålet, men sier de ikke er et monopol fordi de møter konkurranse fra Googles Android.

Apple forsvarer et låst app-økosystem med at de må forsvare brukerne mot skadevare, virus og av personvernhensyn.

Hva mener du?

Kilde:
The Washington Post

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse