Annonse


Krever at Facebook kvitter seg med Instagram og WhatsApp

3. desember skrev vi saken om at 40 delstater skulle fremlegge et stort søksmål mot Facebook denne uken. Nå har det skjedd.

Facebook ned over 5 prosentpoeng på børsen

Det var svært få detaljer om søksmålet den gang, men nå vet vi altså hva riksadvokat i New York, Letitia James, sikter seg inn på: Facebooks mange oppkjøp, spesielt av Instagram i 2011 til en verdi av 1 milliard dollar, 8,8 milliarder kroner.

Det poengteres også at Zuckerberg prøvde å handle Twitter og Snapchat i 2008.

Søksmålet hevder at Facebooks makt og rekkevidde er mektig nok til å overkjøre konkurrentene, og derfor er i strid med amerikansk monopol-lovgivning. De peker også på forringet forbruker-personvern som følge av oppkjøpene.

FTC sier oppkjøpene må oppheves

FTC (Federal Trade Commission) saksøker også Facebook, og har kjørt sin egen undersøkelse, og de konkluderer enda strengere, og mener at Instagram og WhatsApp-kjøpene (19 milliarder dollar) må oppheves og selskapene igjen bli uavhengige.

“I nesten ti år har Facebook brukt sin dominanse og monopol til å knuse mindre konkurrenter og knuse konkurransen. Facebook brukte sine store midler til å kontrollere potensielle rivaler før de kunne true selskapets dominans”, mener James.

Kilder:
FTC (PDF)
CNBC
Facebook

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse