Norsk nettbutikk får ingen AMD Radeon RX 6900 XT i morgen

AMD Radeon RX 6900 XT kommer i morgen, men blir ikke lett å få tak i. (Ill: AMD.)

2020 er året for fantastisk teknologi som ingen får tak i, som en av våre lesere skrev for en tid tilbake. Da var det snakk om Xbox Series X/S og Playstation 5. Vel, skjermkortbransjen er intet unntak.

Oppdatert,

Proshop.no melder at de ikke får inn noen 6900 XT-kort i morgen. I stedet peker de til lagerstatussiden som de gjør med RTX 30-serien til Nvidia, men det er i skrivende stund ingen informasjon om hvor mange kort som er ventet inn.

Annonse

6900 XT er AMDs kraftigste skjermkort noensinne og tar opp kampen mot Nvidias RTX 3090

Sammenlignet med konkurrenten er skjermkortet langt billigere med en utsalgspris på 999 amerikanske dollar (ca 10 000 norske kroner), men AMD lover at skjermkortet skal levere omtrent like godt i de aller fleste spill, og i noen spill bedre.

Når det er sagt har skjermkortet mindre og tregere RAM, men med AMD’s nye Infinity Cache sier selskapet at minnets båndbredde er 1,8 ganger større enn den på RTX 3090. Dessuten er klokkehastigheten på 2250 MHz høyere, mens kortet bruker mindre strøm (300W mot 350W) enn RTX 3090.

RX 6900 XT er et skjermkortbeist. (Ill: AMD.)

Med andre ord kan RX 6900 XT være et bedre kjøp enn RTX 3090, men dessverre er det en stor hake:

Du får ikke tak i det

Digitec, en sveitsisk forhandler skrev i et blogginnlegg for noen dager siden at de ikke får inn flere enn 35 eksemplarer.

Forhandleren forsøker å være rettferdige mot kundene sine ved å lage et lotterisystem slik at det er opp til skjebnen å avgjøre hvem som får tak i et kort.

Kortet kommer sannsynligvis til å bli enormt populært med den relativt moderate prisen, men foreløpig er ikke kortet tilgjengelig hos noen norske forhandlere.

Derimot ser lillebroren RX 6800 XT til å bli tilgjengelig til mellom 9699 og 10 990 kroner, avhengig av konfigurasjon, hos Dustin Home den 7. januar.

Les også: Dette er AMD-kortene som skal konkurrere mot RTX 30-serien.

RX 6900 XT kommer med andre ord offisielt for salg i morgen, men som mye annet som lanseres i år, kommer vi til å se få eksemplarer under klodens mange juletrær.

Kilder:
neowin.net
digitaltrends.com

Annonse
Annonse