Amazon gjør produktene til rutere som deles automatisk med alle

amazonsidewalk
Amazon Sidewalk kan holde liv i dingsene dine selv om eget WiFi tar kvelden, da tjenesten låner nett av naboen.

Amazon gjør seg klare til å rulle ut en storstilt ny funksjon.

Bruke WiFi-nettet for å sende Bluetooth LE og 900Mhz-signaler

Funksjonen bruker nemlig en liten del av ditt eget WiFi-nett for å sende LE Bluetooth og 900MHz radiosignaler mellom kompatible enheter over lengre rekkevidder enn WiFi klarer på egenhånd. Faktisk snakker vi om 800 meter i visse tilfeller.

Målet er at garasjeportåpnere og kameraer fungerer, i det minste delvis, selv om ditt eget WiFi-nett ikke strekker langt nok eller faller ned.

Annonse

Amazon begrenser WiFi-bruken til 500MB i måneden og maks sanntids-båndbredde er kun 80Kbps.

Bortsett fra Echo 1 og Echo Look, støtter alle Amazons produkter Sidewalk

Ring og Echo-produktene til Amazon støtter allerede teknologien. Nye Echo og Echo Show 10 har Sidewalk innebygget.

Merk at ikke alle Ring-kunder har fått funksjonen enda. Slik forklares den om man har Ring:

“Om en Ring-enhet mister WiFi-koblingen, kan en Sidewalk-enhet i nærheten hjelpe med å holde i live viktige funksjoner, Som varsler, til WiFi-koblingen gjenopprettes”.

Amazon varsler kundene, men man må selv deaktivere

Det høres jo smart nok ut dette, men at det aktiveres som standard er kanskje i overkant? Amazon forklarer at de setter personvern i høysetet og om automatikken sier de at:

“I god tid før Sidewalk lanseres, vil vi varsle eksisterende kunder med kvalifiserte Bridge-enheter, slik at de kan vurdere fordelene med Sidewalk før de bestemmer seg for om de vil endre preferansene sine. Etter at alle eksisterende kunder er varslet, vil alle kunder som setter opp en Sidewalk Bridge for første gang, ha muligheten til å aktivere Sidewalk under konfigurering av enheten. Alle kunder har muligheten til å endre innstillingene til Sidewalk når som helst i Alexa-appen eller Ring Control Center-innstillingene.”

Kilde:
Amazon

Annonse
Annonse