EU skal merke produkter som er lette å reparere selv

enkeltåreparereeu
Slik vil merkelappen på mobiler, laptoper og andre dingser se ut i Frankrike fra neste år.

Å kunne reparere desktop PC-er, og å bygge dem selv, har vært en selvfølge for mange av oss i all tid, men det ble aldri en greie for mange andre produkter, som mobiler.

Trenger du egentlig en helt ny mobil? Hva om du kunne ha reparert selv

Ikke tvil om at det er fordi mobilene er langt mindre med mindre komponenter og slike ting, men det er også slik at det er forbausende lett å skifte panelet selv, spesielt om det kun knuses overfladisk og ikke ødelegger for selve panelet.

EU-land skal faktisk oppfordre forbrukere til å handle produkter som er lettere å reparere ved å merke produkter med en poengsum fra 1 til 10.

Av EU-medlemmene stemte 395 for, 94 mot og 207 stemte ikke.

Annonse

EU-borgere er veldig for dette

En ny undersøkelse at 77 prosent av EU-borgere ønsker å reparere dingsene sine selv i stedet for å bytte dem ut, mens 79 prosent mener at det bør være påbudt for produsentene av dingsene å prøve å reparere produktet og bytte ut delene, i stedet for å skrote hele produktet og be kunden handle hele produktet igjen, eller kanskje en dyrere modell.

I tillegg til, på en enkel måte, å forklare hvor enkelt det eventuelt er å reparere et produkt, og hvor lang tid produktet fornvetes å fungere.

I januar skal Frankrike starte med reparasjons-rating på mobiler, laptoper og andre produkter. Østerrike senker sågar skatten for reperasjons-butikker.

Kilde:
iFixit

Annonse
Annonse