linusthorvaldsmacbookm1
Hadde det ikke vært for null native støtte for Linux, hadde Linus Thorvalds trolig handlet en MacBook Air M1. Linux-legenden sier han ikke orker å kjempe mot Apple for å få det til.

Annonse


Linus Torvalds om MacBook M1: – Hadde vært perfekt, men…

Linus Torvalds har ventet lenge på en ARM-laptop, og nye MacBook Air ser perfekt ut. Vi er enige med Linus, det er en fantastisk maskin.

Torvalds hadde Air 11″ for mange år siden

Men problemer et som du kanskje har skjønt allerede: Apples maskin kan ikke kjøre Torvalds OS, Linux.

“Jeg hadde elsket å eie en, om den kunne kjøre Linux. Jeg har ganske gode minner av MacBook Air 11” (jeg tror 4,1) som jeg brukte for rundt et tiår siden (men jeg droppet senere maskinen fordi det tok for lang tid for Apple å fikse skjermen, og innen den tid hadde jeg byttet til bedre laptoper, og Apple hadde flyttet til en posisjon der de gjorde Linux mindre praktisk).

Videre sier Torvalds at “Apple kjører Linux i skyen, men det gjør ikke laptopene ;(” og at nye Air hadde vært nærmest “perfekt”, men at han dessverre ikke har tid til å leke med den eller tid til å “kjempe mot selskap som ikke ønsker å hjelpe”.

Annonse
Apple frir til Microsoft:

Vi hadde ikke trodd Thorvalds hadde vurdert en lukket brikke som M1

Det mest overraskende er kanskje at han i det hele tatt vurderer en maskinvarelukket-maskin som en M1 Air, men det er altså mangelen på “native” Linux som er det største problemet.

Parallels utvikles nå aktivt for M1-brikken.

Allerede kan Crossover kjøre enkelt-programmer og spill:

Kilde:
Real World Technologies

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse