Annonse


Slik skal Apple gi deg tilbake kontrollen – angriper Facebook

Hvor blir det av “App Tracking Transparency”-funksjonen iOS 14?

Blokkering av app-sporing i iOS 14 lanseres tidlig neste år

Funksjonen som vil gjøre det mulig å stoppe at apper kryss-sporer deg mot andre apper, er utsatt til neste år. Utviklere vil måtte legge til en advarsel på sin app før den tracker på tvers av apper eller nettsider.

Apple har følgende å si om utsettelsen:

“Vi utsatte lanseringen av ATT til tidlig neste år for å gi utviklerne den tiden de antydet at de trengte for å oppdatere systemene og datapraksisene sine riktig, men vi er fortsatt forpliktet til ATT og vår omfattende tilnærming til personvern.

Vi utviklet ATT av en enkel grunn: fordi vi deler bekymringene dine om at brukere blir sporet uten samtykke og innsamling og videresalg av data fra annonseringsnettverk og datameglere.”

Det er ikke tradisjon for Apple å kritisere andre Silicon Valley-selskap, men det gjør de faktisk denne gang:

“Kontrasten er Facebook og andre som har en helt annen tilnærming til målretting. Ikke bare aksepterer de gruppering av brukere inn i mindre segment, men de bruker detaljert data om nett-aktivetet for målrettet reklame. Facebook-sjefer har gjort det klart at deres mål er å samle så mye informasjon som mulig fra første- tredjepartsprodukter for å utvikle og tjene penger på detaljerte profiler av deres egne brukere. Denne tilsidesettelsen av brukernes personvern fortsetter å utvides til å omfatte flere av produktene”.

Facebook frykter opp til 40 prosent omsetningstap som følger av ATT.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse