Annonse


Dette er MacBook-ene Apple har kvittet seg med

Apple introduserte i går kveld tre nye maskiner som ryktet: MacBook Air, Pro og en Mac mini.

Dette er en stor og viktig overgang for Apple…

De tre har samme M1-brikke, den eneste forskjellen er GPU-ytelsen. Pro har opp til 20 timer batterilevetid, mens Air har opp til 18. Pro har også HDR og den Touchbar-stripen ingen bruker.

Samtidig har Apple kvittet seg med noen, men ikke alle, Intel Mac-er. MacBook Air med Intel er helt borte, surt for de som nettopp handlet en, mens 13″ MacBook Pro fremdeles er tilgjengelig, men det er snakk om de dyrere modellene.

macbookairm1
Apple lanserte i dag tre maskiner med M1 ARM Apple Silicon: MacBook Air, Pro 13″ og Mac mini.

Annonse
…og et potensielt stort problem for Intel

Det er bemerkelsesverdig få valg da CPU og GPU følger modellene og man kan ikke mikse på oppsettene. Det blir spennende å se hvordan fremtiden ser ut for Apple Silicon, om vi får flere valg i fremtiden og om det blir større fokus på enda kraftigere GPU som også kan hanskes med ting som ray tracing.

Vi får inn en MacBook Air M1 med 8GB RAM til test 17. november. Det skal bli interessant å finne ut om 8GB RAM er nok med M1, og ikke minst denne batterilevetiden som skal være fantastisk god.

Det er vil ta tid å gå helt over til M-serien eller hva nå navnet blir på de andre, da MacBook Pro 16, iMac, iMac Pro samt Mac Pro fremdeles har Intel på innsiden. Apple anslår det hele vil ta to år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse