Annonse


Her spiller vi Xbox Series X på en 65″ OLED TV

Xbox Series S og X er her og vi har lekt oss med det som er tidenes raskeste konsoll.

På papiret er Xbox Series X litt raskere enn Playstation 5, mens sistnevnte har ørlite grann raskere SSD.

De to konsollene er med andre ord temmelig like og det som i hovedsak skiller de to er kontroller, økosystem, operativsystem og spill.

Se oss spille Xbox Series X:

Vi har lånt en LG CX 65″ OLED og Sonos Arc for å gjøre spillopplevelsen komplett. TVen har 120Hz, 4K og HDR – alt som skal til for å maksimalt utbytte av neste generasjons konsoller.

Xbox Series X har fått mye ros for raske lastetider og med raskere SSD-disk enn det som er tilgjengelig på dagens PC-marked, blir ytelsen ganske imponerende.

Annonse


Xbox Series X er overraskende stille og blir dessuten ikke varm. Series S er like stille, men blir langt varmere enn storebror. Vi spiller blant annet Forza Horizon 4 som ser utrolig bra ut.

Tar mye plass

Det eneste man kan klage på med Series X er størrelsen. Den er for stor til å passe i et tradisjonelt TV-bord, og må ligge oppå eller stå på gulvet. Konsollen ser aller tøffest ut når den står, men i vårt tilfelle dekker den for litt av TVen.

Kontrollene har også fått seg en oppgradering, selv om formfaktoren er veldig lik forrige generasjon. Men med raskere responstid og mer ergonomisk utforming ligger er den vesentlig bedre enn tidligere.

Dessverre ser det ut til å bli vanskelig å få tak i neste generasjons konsoller.

Og per dags dato er det kun Series S som ikke er utsolgt på forhåndsbestilling.

Har du klart å sikre deg et eksemplar eller er du blant de som må vente på ubestemt tid?

Annonse