Annonse


Den nye 173 kilometer lange fiberkabelen sørger for datatrafikk ut av Norge

Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad mener at Norge ikke lenger er en digital “blindgate”.

Altibox har åpnet ny fiberkabel mellom Danmark og Norge

– Dette er en gledens dag. Det er gledelig å se at Norge blir stadig bedre rustet med fiberforbindelser både inn og ut av landet. Inntil ganske nylig var Norge mer som en blindgate å regne på det internasjonale fiberkabelkartet, sa distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland under den digitale feiringen.

En av hovedårsakene til den nye kabelen, er at Norge har vært utsatt på dette området:

“Tidligere har mesteparten av den internasjonale datatrafikken gått via Sverige og ned til sentrale europeiske dataknytepunkter. Dette er uheldig på grunn av både avstand og svartid men også på grunn av den digitale sårbarheten”, heter det i pressemeldingen.

Les resten av pressemeldingen

“Skagenfiber utgjør en viktig del av et europeisk fibernettverk Altibox holder på å etablere. Den nye forbindelsen vil ikke bare gi lynrask dataforbindelse til de europeiske markedene. Samtidig åpnes muligheter for kraftig vekst innen dataindustrien ettersom internasjonale datasenteraktører er avhengige av leveringssikkerhet for å sikre driftskritiske tjenester.”

Annonse
– Skagenfiberprosjektet er en viktig del av den infrastrukturutbyggingen som alle de lokale og regionale Altibox-partnerne gjør i alle deler av Norge. Som et ledd i utbyggingen har vi forsterket det nasjonale kjernenettet vårt betraktelig, blant annet med en forbedring av nettverket mellom Oslo og Larvik, sier administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox.

“Neste steg i den internasjonale infrastrukturutbyggingen er en fiberkabel mellom Stavanger og Newcastle. Denne skal installeres i 2021. Samtidig vil Altibox forsterke videre på infrastrukturen nedover kontinenet, noe som vil gi ytterligere styrking av nasjonal datasikkerhet og gjøre Norge enda mer attraktiv for datasenteretableringer som vi vet fører med seg både økt sysselsetting og økt verdiskaping.”

Kilde:
NTB

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse