Annonse


Ikke gi Apple 2000 kroner ekstra i år

Det er en stund siden jeg anmeldte Apple Watch Series 5.

Derfor valgte jeg å anmelde SE i stedet for Series 6

Det føles lenger siden enn det egentlig er, og noe av årsaken er at designet ikke har endret seg. Heller heller ikke i år.

Kombiner dette med det faktum at det var særdeles få nyvinninger med Series 6: den er bittelita tynnere, kan lese oksygenopptaket i blodet og er 20 prosent kjappere. Alltid-på urskiven skal også være noe mer lyssterk.

Problemet for meg er at jeg ikke føler Series 5 er treg; tvert i mot er den veldig kjapp, spesielt med watchOS 7. Heller ikke batteriet er bedre.

Det var da jeg så på prisforskjellen (og mangelen på forbedret batterilevetid i de dyreste og nyeste modellene), og det faktum at jeg hadde kvittet meg med min Series 5, at jeg i stedet for å anmelde det dyreste produktet, i stedet gikk for SE for i hovedsak å finne ut om jeg savner alltid på-urskiven som Series 5 og Series 6 har.

Annonse


Apple Watch SE:

Apple Watch Series 6:

2000 kroner for det som ikke er så mye mer en alltid-på urskive er drøyt

La oss først ta for oss prisforskjellene nå som du vet hva som skiller SE, S5 og S6 fra hverandre.

Merk at Series 5 er utfaset og at jeg sammenligner 44 mm og LTE-modellene prisene da det er det jeg alltid har testet.

  • Watch SE 44 mm med LTE og aluminium “Sport Loop”: 4090 kroner
  • Watch Series 6 44 mm med LTE og aluminium “Sport Loop”: 6190 kroner

Så der har du det: en prisforskjell på 2000 kroner bare for alltid-på-urskive og litt bedre ytelse samt denne blodmåleren.

Tiden går, designet og batterilevetiden består

Jeg ga faktisk ikke Series 5 mer enn 7 av 10.

Årsaken til klagingen er svak batterilevetid når mobilen er på eget LTE-nett og ikke støttes av mobilen. Nå er ikke batteriet bedre på SE, men heller ikke på Series 6, og fordi SE er langt billigere, mener jeg at det enkelt å gå for SE også på dette punktet.

Det samme designet, det klagde jeg også over – det er det samme med SE, men igjen: dette er et SE-produkt, og fordi S6 ei heller har nytt design, vinner SE her også. 2000 for samme designet, så og si, utover nye farger.

Bluetooth- og app-plagene er fjernet med watchOS 7, så dette er ikke et problem med noen av produktene lenger.

At Apple låser deg inn i eget økosystem, og det er et krav parre med iPhone, er fremdeles en greie for samtlige modeller, utover familieparring, men det er en litt annen greie.

Fordi watchOS 7 kjører på begge klokkene, og øker ytelsen en god del, har jeg ingen problemer med å anbefale SE fremfor langt dyrere Series 6.

Jeg savner ikke alltid-på urskiven er konklusjonen, og til det kommer et nytt design er det vanskelig å føle den store entusiasmen for klokkene til Apple.

Når det er sagt er Apples smartklokker de beste på markedet, de forsvinner nærmest om man har en god lenke, og er der når man trenger dem, har et bra app-utvalg og er rett og slett nyttige.

Fordelen i år om du kommer fra S4 eller en eldre modell, er at du ikke behøver å punge ut for den dyreste modellen for å ha like stor glede av produktserien.