Annonse


Hevder Apple utvikler søkemotor, men er det en Google-utfordrer?

Er Apple I ferd med å lansere en utfordrer til Google? Usikkert, men det er ting som tyder på at de må forberede seg.

Hvor lenge får Google lov å betale for å være standard-tjeneste?

Og hva de må forberede seg på er det faktum at det kan bli ulovlig for Google å betale seg til fast plassering på enheter som iPhone, noe som visstnok koster 8 til 12 milliarder dollar i året.

Hyggelig for Apple med penger for å gjøre null og niks, men altså: hva om Google ikke får lov å gjøre dette mer. Muligens vil det være nok at Apple ber brukeren definere selv hvilken søkemotor de ønsker, men det er ikke godt å vite.

Apple hanket jo inn tidligere inn Google Søk sjef

John Giannandrea, tidligere sjef for Google søk, hanket inn av Apple i april 2018. Hva er det han jobber med foruten AI og Siri? Kanskje søk.

Annonse
Den gang meldte vi at “Apples nye AI-sjef skal drifte “machine learning and A.I. strategy” hos dem, og være en av 16 sjefer med ansvaret for området. Samtlige skal rapportere direkte til Apple-sjef Tim Cook.”

Trolig er det bare for å forbedre Siri

Og entre søkemarkedet akkurat nå virker som en stor risk med tanke på all støyen det har vært rundt anklager mot Google om monopolpraksis og annonsering.

Det Apple kan gjøre er å lansere en betal-søkemotor uten annonser og som ikke sporer, eller å gjøre den gratis og kun servere statiske annonser for egne produkter. Eller så er rett og slett den økte crawler-aktiveten fra Apple rutine for å gjøre Siri bedre. Denne gang er trolig det kjedeligste svaret det mest korrekte.

Kilde:
FT.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse