Utvidelsen fikk nye eiere – nå er alle redde for at den har blitt skadevare

nanoadblocker
Det ser foreløpig ikke ut til at den nye versjonen av Nano Adblocker og Nano Defender stjeler passord, men brukerne føler seg ikke lenger trygge. Utvidelsen er fjernet fra Chromes markedsplass.

Nano Adblocker og Nano Defender er handlet av et nytt selskap. Nå varsler brukerne om at utvidelsen er skadevare.

Google har allerede fjernet Nano Adblocker

Det er kun snakk om Chromium og derfor også Chrome-versjonen som nå fjernes automatisk av Google: Firefox-utgaven av utvidelsen røres ikke, men får heller ingen nye oppdateringer.

Fordi kildekoden til utvidelsen ligger åpent på nett, kan alle undersøke hva den gjør i bakgrunnen, og det er det heldigvis noen som har gjort.

Annonse

Se selv hva den gjør

Du kan selv ta en titt på dokumentasjonen som gransker hva den oppdaterte versjonen gjør.

Raymond Hillxswa sier at utvidelsen nå må ses på som skadevare som snoker, hevdes det nå. Nå er den også fjernet fra Googles offisielle utvidelsesbutikk og Microsoft vurderer visstnok å fjerne den fra Edge.

Dette sier utvikleren

Han påstår at han ikke har hatt kjøpere av programvaren sin før, og derfor er usikker på hvordan prosedyren bør være, men innrømmer at han ikke gjorde de nødvendige bakgrunnssjekkene av de nye utviklerne og at “kommunikasjonen med brukerne ikke ble gjort korrekt”.

Videre forklarer Hugo, med kallenavnet “jspenguin2017”, at han neste gang kommer til å kontakte profesjonelle konsulenter “for en smidigere og sikrere transaksjon”.

Kilder:
Github
Reddit

Annonse
Annonse