Annonse


DETTE SVARER GOOGLE – Det amerikanske justisdepartmentet saksøker Google for monopol-virksomhet

Det amerikanske justisdepartementet mener at Google har brutt monopol-lovgivningen.

Oppdatert, 21:00:

Til Fox News sier Google at “dagens søksmål fra Justisdepartementet har store feil. Folk bruker Google fordi de velger det, ikke fordi de blir tvunget til eller fordi de ikke finner alternativer. Vi vil ha en mer fullstendig uttalelse senere.”

Kilde:
Fox News

Annonse


Blir Google delt opp som følge av dette?

Dette har de gjort, hevdes det, ved å opprettholde monopol i både søk og nett-annonse-segmentet på nett, heter det i følge søksmålet.

Les søksmålet (PDF).

Det har vært mye snakk om å innskrenke hva selskap som Google kan gjøre, og/eller dele opp virksomheten og skulle søk og annonse-delen, men dette er det mest offensive forsøket på å stagge Google til nå.

“Som med de historiske antimonopolsakene mot AT&T i 1974 og Microsoft i 1998, håndhever departmentet igjen Sherman-loven for å gjenopprette konkurransen og åpne for neste bølge av innovasjon – denne gangen i viktige digitale markeder,” heter det i pressemeldingen.

“Justice Department Sues Monopolist Google For Violating Antitrust Laws”

I søksmålet heter det at Google opptrer som nettets vokter med en rekke ulovlige måter, og partnerskap med andre, for å stagge konkurrentenes muligheter til å konkurrere.

Justisdepartmentet med William Barr i spissen, mener dette stagger innovasjon og gjør det umulig for andre å konkurrere:

  • Googles eksklusive avtaler forbyr installasjon av konkurrerende søke-tjenester
  • Google tvinger installasjon av sine søkeapper i viktige deler av mobil-enheten og gjør dem umulige å slette, uansett hva kunden ønsker
  • Google sikrer seg langvarige avtaler med Apple som gjør at Google er standard og de facto enerådende søkemotor i Apples nettleser Safari og andre Apple søke-verktøy
  • På generelt grunnlag bruker Google pengene fra sin monopolvirksomhet til å få spesialbehandling for sine søkemotor på enheter, nettlesere og andre søketjenester

Det hevdes også at selskapet bruker ressursene sine til å betale for at Google skal være standard nettleser på mobiler og nettlesere, som Apples Safari nettleser.

Google-sjef Sundar Pichai under en høring i sommer:

Kilde:
Justice.gov

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse