Annonse


Har du også fått disse ikonene i startmenyen?

Friheten til å velge hvilke oppdateringer du ønsker å installere, eller mangelen på slik frihet, har vært et hett tema i Windows-verden i mange år.

Nå aktualiseres temaet på nytt etter at Microsoft har begynt å dytte en tvungen oppdatering på enkelte Windows 10-brukere.

Oppdatert, 19. oktober, 06:40:

Microsoft sier at de gjorde en feil, eller i hvert fall en delvis feil: planen var at nettsider som ble festet til startmenyen for hurtigstart skulle startes i Edge – feilen var at Office web-snarveier ble forvandlet til PWA web-apper i tillegg.

Annonse
Microsoft forklarer til The Verge at de uansett har festet Office-apper til startmyen i Windows en god stund, men som The Verge også påpeker, hvorfor ta omstart av maskinene for dette?

Office web-apper i startmenyen

Den siste tiden har brukere opplevd at PC-en plutselig skrur seg av, og starter på nytt. Etter at maskinen har skrudd seg på igjen, har flere nye ikoner funnet veien til startmenyen.

Oppdateringen sørger nemlig for å legge til snarveier til Microsofts webbaserte Office-pakke. Dette er altså ikke den tradisjonelle Office-pakken som installeres lokalt på maskinen, men gratisutgaven som du får tilgang til gjennom nettleseren. Når du eksempelvis klikker på Word-ikonet i startmenyen, åpnes nettleserutgaven av Word i Edge.

Skal vi tro ZDNet og The Verge er den tvungne installeringen av oppdateringen ikke forbeholdt kun Insider-medlemmer, men også noe vanlige Windows 10-brukere opplever.

Sleipt triks, eller markedsføring som er helt «innafor»?

Heldigvis er ikke oppdateringen noe som krever stor plass på harddisken/SSD-en, men selve omstarten har allerede skapt problemer for folk. The Verge-journalisten opplevde for eksempel at PC-en ble skrudd av under arbeid med en artikkel.

Microsoft ønsker åpenbart å markedsføre sin nettbaserte Office-pakke, noe som for så vidt er forståelig, men at brukerne ikke blir informert om hva oppdateringen gjør, er mindre forståelig.

Microsoft har foreløpig ikke kommentert saken.

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse