Annonse


Dette gjør AutoHDR

Omtrent én måned før Xbox Series X- og S-lanseringen, kommer Microsoft med nye detaljer om hvordan eldre Xbox-spill vil kjøre på de nye konsollene.

Series X og S vil nemlig støtte tusenvis av spill fra eldre generasjoner, og Microsoft hevder at spillene vil kjøre bedre på de nye konsollene, takket være sterkere maskinkraft og noen andre finurlige tekniske løsninger.

Det skal ifølge selskapet føre til blant annet bedre grafikkytelse og kortere lastetider.

Auto HDR

Microsoft kunngjorde i går at de nye konsollene kommer med en Auto HDR-modus som aktiveres som standard for bakoverkompatible spill.

Annonse


Under kan du se hvordan Auto HDR gir mer levende farger:

«Auto HDR er implementert i systemet slik at utviklere ikke trenger å gjøre noe arbeid for å dra nytte av denne funksjonen», forklarer Peggy Lo, sjef for Xboxs Compatibility Program.

Foruten Auto HDR-funksjonen skal spillere få oppleve at utvalgte eldre spill kjører med 60 bilder i sekundet, istedenfor 30.

Fallout 4 med 60 bilder i sekundet

Et eksempel på det ser du i videoen nedenfor, der Fallout 4 kjører med en oppdateringsfrekvens på 60 bilder i sekundet på Xbox Series S. I dagens Xbox One X-versjon er det samme spillet låst til 30 bilder i sekundet.

Høyere oppløsning

Microsoft bekrefter også at «Heutchy»-metoden, som gjorde det mulig å oppgradere utvalgte Xbox og Xbox 360-titler til 4K-oppløsning på Xbox One X, vil bli brukt også på de nye konsollene. Det betyr at flere spill skal kunne kjøres i 1440p på Xbox Series S og i 4K på Xbox Series X.

«Å ta vare på våre spill fra fortiden er fundamentalt for vårt DNA i Xbox, og et løfte vi gir deg. Bakoverkompatibilitet lar deg gjenoppleve dine fineste spillminner på nye måter. Dine favorittspill beholder alt det de originale utviklerne ønsket, men du får samtidig oppleve forbedringer og spennende nye funksjoner», skriver Microsoft i blogginnlegget.

Vil du lese mer om Xbox’ bakoverkompatibilitet, anbefaler vi deg å lese dette blogginnlegget fra Microsoft.

Kilde:
onmsft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse