Annonse


Er du heldig får du denne Tesla-oppdateringen 20. oktober

Under Teslas «Battery Day»-arrangement i september sa Elon Musk at selskapet planlegger å lansere en privat beta av «Full Self-Driving» (FSD)-programvaren til kunder.

Ifølge Musk skulle denne betaen lanseres «om ca én måned». Takket være en tweet fra Musk vet vi nå litt mer: en begrenset utrulling av funksjonaliteten vil settes i gang tirsdag 20. oktober.

«I begynnelsen vil dette være begrenset til et lite antall personer som er eksperter og forsiktige sjåfører», skriver Musk på Twitter.

Annonse


– Kvantesprang

FSD, som skal gi Tesla-er fullverdig selvkjørende egenskaper, er omskrevet fra bunnen av og kan nå tolke omgivelser i 4D, istedet for 2D. Ifølge Musk er dette et stort fremskritt.

– Forbedringen er et kvantesprang fordi det er en fundamental omskriving av arkitekturen, ikke bare en ubetydelig tweak. Jeg kjører den fremtidsrettede alpha-versjonen i min egen bil, med nesten null innblanding mellom hjemmet mitt og arbeidsplassen, sa Musk i august.

20. oktober skal altså noen få, heldige sjåfører, få teste den samme programvaren. «FSD»-funksjonaliteten skal i utgangspunktet gi Tesla-er mulighet til å bytte fil, gjenkjenne stoppskilt og trafikklys og parkere helt på egen hånd. Ettersom dette kun blir en begrenset beta, er det usikkert hvor mange nye funksjoner de heldige får tilgang til.

Kilde:
Electrek

Annonse