Annonse


Hevder utviklere er redde for å snakke i frykt for Apple

Utviklerene av ProtonMail mener at Apple plutselig startet å presse dem til i-app-kjøp, visstnok slik at Apple kan ta en del av kaka ved handel.

Om dette stemmer, er det neppe lov

Ifølge sjef for ProtonMail, Andy Yen, er utviklerne redde for å snakke om hva som skjer: Apple skal nemlig først etter to år, i 2018, ha legget press på utviklerne til å legge til betal-funksjoner i appen – da ProtonMail fortalte brukerne om endringene, skal Apple ha truet med å fjerne appen og blokkere oppdateringer.

Årsaken skal være at Apple fant henvisninger til at man kunne betale for ProtonMail-tjenester på nett, men ikke i appen. Det er da de skal ha blitt utsatt for press.

Yen poengterer at det er vanskelig å betale 30 prosent til Apple og samtidig skulle konkurrere mot gratis-tjenester som Gmail som tjener penger på annonser og personinformasjon.

Annonse


ProtonMail er for øvrig med i denne gruppen:

Utviklere er visstnok redde Apple

Det var Ben Thompson som først rapporterte at 21 forskjellige utviklere har fortalt ham i det stille at de skal ha blitt tvunget til å inkludere i-app-kjøp.

Apple på sin sider hevder i reglementet at e-post-apper ikke kreves i-app-kjøp, og at gratis-apper er ok så lenge appen er et uavhengig verktøy sammen med et web-basert verktøy som koster penger.

ProtonMail sier at de dog ikke tør å fjerne i-app-kjøp i frykt for represalier fra Apple.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse