rålansering
Gi meg skinnjakka og skjermkortet.

Annonse


Det er bare uker til den råeste lanseringsvinteren i manns minne

Jeg har vært uten skjermkort fordi jeg «var så smart» ved å være tidlig ute med å kvitte meg med mitt RTX-skjermkort i forkant av RTX 30-serien. Haha, kjempeide, jeg vet.

Det er ikke det eneste som har krevd at jeg har skiftet ut verktøyene og derfor også arbeidsrutinene disse siste ukene før haugevis av storslipp.

Livet er litt fattigere uten et skikkelig skjermkort

Ikke visste jeg at det skulle bli så vanskelig å skaffe et kort, men slik gikk det altså og det er historie, som man sier. Igjen sitter jeg med en MacBook Pro og en iPad Pro 11″ fra 2018.

iPad-en er en maskin jeg har vært veldig glad i lenge, men jeg har aldri sett på den som en maskin som kunne ta over for 13 tommer MacBook Pro som tross alt har en ganske ålreit konfigurasjon, dog med de gamle tastene, noe som medfører at mellomrom ofte feiler).

Annonse


Ting endret seg da den først fikk muse-støtte via støtte-tjenestene, men det var da Magic Keyboard kom at jeg så at jeg endelig kunne få iPadOS levert på en maskin som var nærmere en Microsoft Surface, mye nærmere, men uten Windows.

Ikke fordi jeg misliker Windows (at Apple nå kopierer Microsoft konseptmessig er et faktum), jeg liker alle OS av forskjellige grunner, noe som er årsaken til at jeg ønsker å bruke dem “alle» (unntaket er Linux, men jeg har vært innom mange av dem tidligere): Windows, macOS, iPadOS, iOS og Android. Det må til som teknologi-journalist, og jeg rullerer ofte på enhetene. Felles for dem alle er at jeg bruker nettleseren til WordPress for arbeid.

Vi får Surface Laptop Go inn til test 13. oktober og kan ikke vente med å teste den. Så lenge ytelsen gir en like god opplevelse som iPadOS på to år gamle iPad Pro, så vil jeg være godt fornøyd, tror jeg.

Men det var ikke alt som var perfekt med de første versjonene. Det er faktisk ikke før nå, med iPadOS 14.2, at jeg egentlig ikke har noen klager. Jo, multitaskingen gir fremdeles litt for få muligheter, men nå er ytelsen, selv med flere apper oppe og det med kun 4GB RAM, så god, at jeg ikke er redd for å miste arbeid, og har aldri gjort det heller.

Jeg har tidligere skrevet om hvor bra iOS 14.2 er for ytelsen, selv på eldre enheter.

Det beste med en iPad Pro må være at ytelsen er like god hele tiden. Jeg opplever aldri problemer som man kan gjøre i Windows spesielt på bærbare (lukke programmer, oppdatere ditt, justere datt), men igjen: multitaskingen er ikke like avansert.

Det at batterilevetiden er veldig bra, etter to år med til tider veldig aktivt bruk, synes jeg også må nevnes.

Vifta til PS5. Stor.

Det tok Apple merkverdig lang tid å komme til dette punktet, men jeg føler de er her nå. Jeg har ikke testet iPad Pro 2020 med 6GB RAM, og heller ikke med 12,9» skjerm, men regner med at opplevelsen øker enda noen hakk, noe som gjør meg veldig optimitisk for fremtiden til iPad.

Det er ikke så kult med en fem år gammel iPhone

Jeg er for øvrig også mitt i mellom et mobil-generasjonsksifte også (i tillegg til skjermkort og konsoller), og har i mellomtiden utrustet meg med en iPhone 6s (jeg savner fremdeles ikke Duo), som jeg hadde liggende.

Det er ingen tvil om at også iOS 14.2 gir et svært bra ytelsesløft for denne nå fem år gamle eheten, men batteriet tappes veldig fort (91 prosent helse), og lyden kan komme til å hakke selv ved grunnleggende multitasking. Såpass svak er den nå.

Vi er lei av å høre om, og ikke få røre.

Jeg kan ikke vente på å få inn Pixel 5 til test, en mobil med større skjerm og mye bedre ytelse og kamera. Det skal også bli spennende å sjekke ut 5G-hastigheten – ikke at T Mobile-hastigheter i Los Angeles har noe med norske forhold å gjøre, men i det minste kan vi sammenligne tallene. Jeg må passe meg på å ikke bli for entusiastisk når jeg tester en moderne mobil, alt vil jo være milevis foran 6s.

Det blir jo uansett en helt vanvittig lanseringshøst med både PS5 og Series X, men nå tviler jeg faktisk på at jeg får tak i et RTX 3080 før neste år.

Var det noe mer? Jo: følg med tirsdag 13. oktober så vi kan starte å skrive om iPhone 13-rykter dagen etter.

En digresjon får være at jeg savnet to produkter lenge, og savner fremdeles et mye: et skikkelig skjermkort. Jeg visste ikke hvor avhengig jeg var av en forholdsvis kjapp maskin, men gaming på Switch, Xbox og PS4 er ikke det samme. Jeg var også svært avhengig av Apple Watch for å motta nyhetsvarsler og for å følge med på aktivetsnivået. Jeg valgte å gå for en Watch SE, for å finne ut om jeg savner alltid-på urskive. Dessuten virker SE til å være en svært god deal, men vi får se. Test på vei.

Annonse