Annonse


Nå er det avslørt hva Tesla-kameraet ser etter på innsiden

Model 3 og Y har et kamera på innsiden.

Tesla kommer kanskje etter med kamera som følger med på føreren

Tanken er at kameraet skal fungere som sikkerhet og som ekstra beskyttelse når bilene begynner å kjøre av seg selv for deg, eller lånes bort.

Men det er også avslørt at kamerasystemet kanskje også får en annen funksjon i autopilot-bilene, nemlig det å følge med på ansiktet til føreren, for å sikre seg om at alt er som det skal. Om føreren dupper av eller ser på mobilen for lenge, vil nok systemet si ifra.

Dette er funksjoner mange andre biler har, men som Tesla aldri har hatt, og som de har blitt kritisert for at de mangler.

Annonse
Dette ser kameraet inne i kabinen etter akkurat nå:

Hvor langt kan Tesla gå?

Under er en liste med ting kameraet kan se etter. Blinded er kanskje en referanse til at noe er i veien for kameraet, at føreren er blendet av noe, eller kanskje at noen er kidnappet?

Det er vanskelig å vite hvor langt Tesla går, men det vil jo i teorien være mulig for bilene også å fange opp vold og drap med et slikt system – kanskje før det skjer.

I juni ble kameraet på innsiden aktivert for å ta under ulykker:

I andre Tesla-nyheter…

Så har Musk avslørt at man snart får fugleperspektiv-kamera for enklere parkering, men at funksjonen krever at man har autopilot-pakken til flerfoldige titusenvis av kroner.

Kilder:
Electrek
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse