Sound X er et lekkert lite møbel.

Annonse


Slik gikk det da Huawei laget høyttaler med Devalier som ser ut som en HomePod

Huawei Sound X er Huawei sitt forsøk på å nå inn i enda et produktsegment.

Huawei og Devaliet samarbeider om HomePod-klone med et par triks

Og selskapet har tradisjon for å kopiere design av andre aktører i markedet som de synes er flinke. Ofte er det Apple.

Og hvis du har sett en Apple HomePod så ser du at de ligner. Sound X deler også en del av egenskapene til HomePod, men har inngått et samarbeid med Devaliet, HiFi-entusiastmerket som lager lyd for deg som er villig til å betale litt mer for lyden. Og samarbeidet betaler seg.

Devaliet gjør rare ting som dette:

Devaliet har en svært spesiell design-smak, men valgte denne gang med Huawei å gå for et design noen andre har testet før dem.

Kler enhver hylle

I motsetning til HomePod har høyttaleren en pianolakkaktig overflate med hull på hver side hvor bassen slipper ut.

Annonse


Den nederste delen av høyttaleren er kledd i stoff for å slippe lyden fra diskantelementene ut og på toppen er den trykkfølsomme LED-ringen som ligner på HomePods berøringsflate. Denne lar det kontrollere volum, Bluetooth og mikrofon.

Berøringsflate som Apple HomePod. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Lyd i premium-segmentet

Devaliet skal bety HiFi og når selskapet velger å gå inn i et samarbeid, så gjør de det på egne premisser. For å matche Devaliet har Huawei utviklet en protokoll for ekstra god lydkvalitet ved vanlig Bluetooth-tilkobling.

Ifølge Huawei overfører “Hi-Res Wireless Audio 990kbps” som er mer data enn aptxHD og kan sammenliknes med Sonys LDAC – ikke mange tjenester støtter høykvalitets streaming, men det er godt at muligheten er der.

Mye bass uten å riste

Totalt har denne høyttaleren åtte elementer: to basselementer og seks diskantelementer som er plassert rundt hele slik at den låter likt fra alle kanter.

Devaliet har implementert noe de kaller Push-Push, selskapets merkevareteknologi hvor basselementene plasseres rygg mot rygg slik at bakvibrasjonene fra hvert element eliminerer det andre elementets vibrasjoner.

Resultatet er renere bass og mer stabile høyttalerelementer som gjør at høyttaleren kan spille høyere uten at høyttaleren detter ned fra hyllen.

Sound X er et lekkert lite møbel. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Og bassen i Sound X er slett ikke dårlig størrelsen tatt i betraktning. Som alle andre høyttalere låter den forskjellig fra rom til rom, og denne har gått av å komme litt opp i høyden og inn i et hjørne.

Huawei skryter av at hvis du tenner et lys foran høyttaleren vil du se lysene danse etter musikken.

En litt urettferdig sammenligning

Jeg har sammenlignet høyttaleren med UE Hyperboom og det er jo ikke helt rettferdig for Hyperboom er omtrent tre ganger så stor og veier hele 5,9 kg, mens Sound X veier 3,5 kg, men bare en skarve 500-lapp skiller prisen mellom de to høyttalerne, og derfor bør man vurdere.

Sound X koster 3490 kroner og Hyperboom 3990 kroner. Hyperboom er laget for å ta med, mens Sound X mangler batteri og er ment for å stå stille.

Ultimate Ears Hyperboom. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Mer kasse, mer lyd

Lyden Hyperboom serverer er fetere.

Den er større og bassen er dypere og mindre skarp, og har mer kraft (men inntil du sammenligner så låter Sound X veldig bra), og passer dessuten bedre på en hylle eller i en vinduskarm. Den ser ut som et lekkert møbel der den står. Men hvis du kun vil ha mer lyd for pengene er Hyperboom et bedre alternativ som du også kan ta med deg.

Basselementene er på 60W hver og alle elementene yter til sammen 144W. Devaliet har implementert SAM (“Speaker Active Matching”), en algoritme som matcher musikken mot høyttalerelementene.

Med SAM minsker forsinkelsen mellom bassen og resten av lydbildet slik at lyden blir renere og finere.

(Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Imponerende bra

Og lyden i Sound X er imponerende bra. Den spiller høyt og klart, og selv om jeg spiller på full guffe vibrerer den nesten ikke, takket være Push-push-teknologien. Det virker som at Devaliet og Huawei har toppet det som er fysisk mulig å presse ut av lyd av en høyttaler i denne klassen.

Sound X lytter til rommet for å matche lyden med omgivelsene.

SAM passer også på at høyttaleren aldri spiller høyere enn det elementene tåler. Den skal med andre ord ikke kunne sprenges.

Høyttaleren har ingen fysiske tilkoblingsmuligheter, men spiller over bluetooth og Wi-Fi.

Dessverre fungerer ikke Wi-Fi ennå, men det skal være en oppdatering rett rundt hjørnet som ordner det.

For å koble opp mot Bluetooth tæpper man telefonen mot høyttalerens NFC-chip og så er man koblet opp.

LED-ring med fire knapper. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Men den mangler assistentene

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med denne høyttaleren. Den er pen, stabil og har god lyd.

Dessverre har ikke høyttaleren støtte for Googles, Apples eller Amazons stemmeassistenter. Og det savner jeg. Det er ikke så lett å være Huawei når det kommer til samarbeid om dagen.

Produktet føles også uferdig fordi Wi-Fi ikke fungerer enda. Oppdateringen kommer jo, men foreløpig må man spille musikk over Bluetooth og det er jo irriterende når musikken for eksempel kræsjer ved en innkommende samtaler.

Den er også litt dyr, men andre Devaliet-produkter koster skjorta, og denne høyttaleren er den billigste inngangen til Devaliet som er å finne. Jeg synes lyden i denne uansett fortjener den noe høye prislappen.

Annonse