windowsxpaqua
Dette er temaet Microsoft brukte internt under utviklingen av Windows XP sin tema-behandler: en slags kopi av macOS X.

Annonse


Microsoft kopierte macOS da de utviklet Windows XP

Det var forrige uke det ble kjent at XP-kildekoden og kiledkoden til en rekke andre OS fra Microsoft har lekket i sin helhet.

Microsoft tittet uten tvil på Apples macOS-arbeid, men droppet å kopiere

Vi skrev fredag at “Microsoft sier de undersøker lekkasjen. Det er ikke første gang det viser seg at XP-kildekoden, i hvert fall deler av den, er lekket, men dette er første gang hele OS-et sirkulerer på det offentlige nettet.”

The Verge har lett i koden, og har utrolig nok funnet det som er et uferdig tema til Windows XP. Temaet ligner veldig på Apples Aqua-tema til Mac som først ble introdusert i macOS X i 2001. Windows XP ble lansert samme år, men fikk som kjent et helt annet design som mange halvveis fleipet så ut som Fisher Price-barneleker.

Temaet var visstnok kun for internbruk

Visstnok var det aldri meningen at Microsoft skulle servere temaet for kundene sine: dette var i stedet grunnmuren de brukte for å skape tema-motoren for XP. Microsoft selv refererer i koden til temaet som “Whistler-tema med visuelt snacks”, men ser med dagens øyne ikke så veldig lekkert ut. Whistler var for de som husker kodenavnet for XP før lanseringen i oktober 2001.

Annonse
Microsoft og Apple kriget i mange år veldig på skrivebordet, kniving som også ble brukt av markedsførignsavdelingene til begge selskap for å gjøre narr av hverandre.

Som The Verge påpeker kopierte Apple en rekke smarte funksjoner Microsoft introduserte i mer moderne versjoner av Windows, mens Microsoft ofte har hatt noe å strekke seg etter hva angår et helhetlig designspråk på tvers av Windows-versjonene, og har i stedet eksperimentert mer – spesielt med startmenyen.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse