Zotactrinitycrash
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3080 Trinity er en av kortene som er avslørt med svært dårlige overklokkingsegenskaper.

Annonse


Det kan være en stor RTX 3080-skandale underveis

Igor fra Igors Lab har undersøkt en rekke RTX 3080-kort og trolig funnet årsaken til at flere av kortene krasjer ved mer enn 2100MHz boost.

Oppdatert,

Ett minutt etter publisering av artikkelen så vi denne tweeten. Vi vet ikke om det stemmer, men skal se om vi kan få det bekreftet:

Unngå Zotac – Asus TUF tryggest – RTX 3090 også berørt

Årsaken er at de dårligste kortene bruker POSCAP (Conductive Polymer Tantalum Solid Capacitors) i stedet for de noe dyrere MLCC-brikkene (Multilayer Cermaic Chip Capacitor).

Annonse
Asus sine RTX 3080 TUF-kort bruker de kondensatorer av bra kvalitet, altså MLCC, mens Zotac sitt Trinity 3080-kort dessverre er helutstyrte med POSCAP. Zotacs kort sliter allerede ved rundt 2010MHz.

https://itavisen.no/2020/09/24/rtx-3080-kortene-krasjer/

For deg som kan tysk:

Ingen av skjermkortprodusentene har uttalt seg, men Zotac tar visstnok grep

Merk at PC Partner, selskapet bak Zotac, nå endrer på kortene sine, ifølge Igors – rr det rett og slett slik at disse kortene alltid vil feile, uansett hva Nvidia gjør med driverne?

Det vil i så fall være svært syn og i praksis bety at man må underklokke dem slik at de stopper før de når 2100MHz, eller 2000 i Zotacs tilfelle. De beste kortene når 2500MHz boost-overklokking, for referanse.

Nvidia sine egne Founders Edition-kort har valgt en midt-på-treet løsning som ifølge Igor er mer enn bra nok, og som opplevde krasj trolig relaterte til drivere, og ikke kondensatorer som ikke klarer å bli presset bittelitt.

Kilde:
Igors Lab

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse