rtx3090
3090 er på størrelse med Xbox Series S.

Annonse


Utsolgt – klarte du skaffe et RTX 3090?

TV-er med 8K koster titusenvis av kroner.

Oppdatert, 18:06:

Kort tid etter at kortene ble lagt ut for salg, så ble de utsolgt. Ingen overraskelse det, og noe som Nvidia varslet på forhånd.

De første testene er også publisert, og som vi visste på forhånd er disse 10 til 20 prosent kjappere enn RTX 3080.

Annonse


Digital Foundry sier at de oppdaget en ytelsesforbedring på rundt 15 til 16 prosent.

Mange som ikke har klart å skaffe 3080 vil prøve seg i dag

RTX 3090 er billig i forhold til alt utstyret man trenger for å få maks utnyttelse av grom-kortet, men likevel har vi en følelse av at det er det veldig mange som ikke bryr seg om, du vet alle de som ikke har klart å skaffe seg et 3080-kort.

Jepp, de kommer til å sitte klare klokka 15:00 i dag, for da treffer de første kortene Nvidia.com og tredjepartspartnerne.

Noen av 3090-kortene som tilbys fra i ettermiddag i noen sekunder før bot-ene reserverer dem, slik er det minste situasjonen i USA:

Dobbelt så dyrt, men langt fra dobbel ytelse

Samtlige av de samme produsentene som leverer 3080, eller i det minste prøver å levere dem, vil også tilby den langt dyrere 3090-varianten med 24GB RAM, men kun 10 til 15 prosent bedre ytelse.

Dog, dette er prosenttall som teller en god del i 8K for å klare å treffe stabile 60 bilder i sekundet i Doom Eternal og Forza Horizon 4.

Dette er meldingen Nvidia har til potensielle kjøpere, og det er ikke godt nytt:

“Fordi vi bygget RTX 3090 for en unik gruppe brukere, som Titan RTX, ønsker vi på forhånd om å unnskylde at det vil være få kort tilgjengelig på lanseringsdagen. Vi vet det er frustrerende, men vi jobber med våre partnere for å øke antallet kort i løpet av de kommende ukene.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse