cybertrucktesla
De første kundene får sine Cybertruck sent neste år. En modell for Europa kommer ikke, men en lillebror er det en mulighet for om noen år.

Annonse


– Det er umulig å lage Cybertruck for andre marked enn USA

Elon Musk har ikke endret mening: Cybertruck kommer ikke til Europa, ikke en gang en krympet versjon. Ikke egentlig.

Det ligger an til Tesla-storlanseringer sent neste år

Sjefen er nå krystallklar på at den store SUV-en, som ser ut som noe fra Cyberpunk 2077, ikke kommer til Europa, en gang for alle. Musk har tidligere uttalt at teamet så på muligheten til å krympe Cybertruck, men disse planene ble senere lagt på is.

Musk sier at Tesla i stedet ser for seg å designe en annen type for Europa, men som også er i sjangeren “tøff” som Cybertruck:

“Jeg tror vi kommer til å lage en internasjonal modell av Cybertruck, som blir mindre omtrent som en kompakt Wolverine-pakke”. Hvordan er Wolverine-bil ser ut er det nok bare Musk som vet i den spennende hjernen han har.

Annonse


Problemet med Cybertruck er størrelsen, og det faktum at den ville hatt store problemer i mange byer, tenk deg den i gamle Stavanger eller Bergen. Heller ikke Oslo er en praktisk bilby.

Model S Plaid kommer til Norge, og den blir ikke billig:

Model S Plaid og Cybertruck lanseres begge sent neste år

Musk har snakket om en mindre modell for Europa, trolig med et annet navn og kanskje design, men dette høres mer ut som Musks ønsker enn noe konkret som er under aktiv utvikling hos Tesla.

Model S Plaid kommer ikke før sent neste år. Det er samme tidsperiode som Cybertruck.

I andre Tesla-nyheter så var ikke markedet så voldsomt imponerte over de nye battericellene, og sendte selskapet ned 10 prosent på børsen. Samtidig opplevde Teslas kunder problemer med å koble seg til bilene sine, samtidig som selskapet selv erfarte problemer med sine egne interne systemer:

Annonse