rtx3090linus
Linus Tech Tips får oss vanlige døde som ikke en gang klarer bestille et RTX 3080-kort, til å.. bli misunnelige, forbanna og imponerte - på en gang.

Annonse


RTX 3090 8K: – Dette er sinnsvakt

Doom Eternal, Death Stranding, Forza Horizon 4 og Control er nå endelig festet på film kjørende med RTX 3090 som lanseres torsdag denne uken.

Doom Eternal når et helt annet nivå i 8K, mener Linus

Vi har skrevet en rekke saker om hvor uhyre vanskelig det er å skaffe seg et 3080-skjermkort, så hvorfor ikke lindre deler av smerten ved å se på disse rike testerne leke seg med RTX 3090 på toppmaskiner? Hadde det ikke vært for at de er så lette å like, hadde trolig ingen klart å se på dette av ren misunnelse.

Men klart er vi nysgjerrige som alle andre, og vi kan med en gang konstatere at joda, 3090 klarer 8K med stabile 60FPS med noen få unntak.

Kun Control tukter RTX 3090

For om vi ser bort fra Control, er de to andre spillene veldig lette å drive (uansett maskin – det er nok en grunn til at de begge tester Doom), og har ingen problemer med å ligge nærmest dønn stabilt låst til 60 bilder i sekundet (det er poengløst med AA i 8K, så det er avskrudd i Linus sin Doom-test).

Merk at kun Control tilbyr ray tracing, og at samtlige av de andre spillene er kjente for å levere god ytelse på en rekke skjermkort.

Det er som vanlig kun Control som virkelig klarer å utfordre 3090 med 5K-renderoppløsning; da snakker vi kun litt over 20FPS. Den beste mellomtingen som leverer over 50 bilder i sekundet fant Marques Brownlee å være med 2K-renderoppløsning og 8K-oppløsning.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse