Nikola
Nikola, som tidligere har yppet seg mot Tesla, har nå en usikker fremtid i møte etter at grunnleggeren innrømmer de jukset i en video.

Annonse


De kriget med Tesla og skulle teste i Norge først, men så viser det seg at videoen er falsk

Bilprodusenten Nikola (elektrisk og hydrogen), som også er oppkalt etter Tesla, er på svært utrygg grunn.

Nikola ned 25 prosent på børs etter meldingen om at grunnleggeren er ute

Selskapet som er seks år gammelt og har klart å overtale General Motors som investeringspartner, sliter nå etter at grunder Trevor Milton (som er ute av selskapet med øyeblikkelig virkning) skal ha produsert en video med falsk informasjon vedrørende en hydrogen-lastebil.

Selskapet mente ikke de hadde gjort noe galt, og at det hele var grunnet en mindre feil, men de faket hele videoen. Lastebilen kjørte rett og slett ikke. Ai da.

Det er denne videoen som ikke er ekte, lastebilen kjører rett og slett ikke. Klippet er fra 2018:

https://youtu.be/IAToxJ9CGb8

Nikola etterforskes visstnok av amerikanske myndigheter

Milton eier rundt 20 prosent av Nikola-aksjer (rundt 2 milliarder dollar), men siden han nå er ute av selskapet, kan det tenkes han stikker av med en god slump penger. Det er dog usikkert om han får beholde dem, da både SEC (U.S. Securities and Exchange Commission) og Justisdepartementet visstnok undersøker selskapet.

Annonse


General Motors sier i en uttalelse at de ønsker å sluttføre avtalen de annonserte for rundt to uker siden, og forske videre på Hydrotec brenselceller og Ultium batterisystemer.

Nikola har vært ganske så freidige tidligere, også mot Tesla:

Dette skrev vi om Nikola i 2018

I november 2018 skrev vi blant annet at Norge skulle bli første land ut for testing:

“For mindre enn et år siden annonserte Nikola Motor Company at de hadde planer om å bygge en åtte milliarders lastebilfabrikk med fokus på hydrogen og elektrisitet, samtidig som de rettet seg veldig spesifikt mot det europeiske markedet.

Nå har det amerikanske selskapet begynt å ta imot reservasjoner for deres første hydrogen- og elektrisitetskjøretøy med modellnavnet Tre (ja, som i nummeret tre på norsk).

Ifølge oppstartsselskapet er testingen planlagt å starte med Norge som utgangspunkt rundt år 2020, og produksjonen sannsynligvis starter omkring 2022 og 2023, samtidig som den amerikanske versjonen.”

Kilde:
Electrek

Annonse