Annonse


Facebook skal gjøre deg til superhelt

Facebook gjør ganske spennende ting i VR-verdenen med Oculus, et selskap de virkelig har satset på og levert den første VR-hit-en med Quest.

Oppdatert, 22:00:

Fra før av har Facebook avslørt sin forskning innen:

Fremtiden vil gi deg superhørsel

Så populært er Quest at de ga opp sitt kablede hodesett, og nå ser de fremover: det er Facebook Reality Labs (FRL) som står bak forskningen dog, og ikke mer frittstående Oculus og John Carmack.

Annonse


Prototyper. Bilde: Facebook

En av dem har ikke med øynene dine å gjøre, men ørene. En av superkreftene er muligheten til å forsterke visse lyder, og dempe andre.

AR-brillene vet hvor du ser, slik at du hører det som er i fokus

Lyden tas opp ved hjelp av et par briller, og ja, dette er selvsagt AR-briller med mikrofoner.

Det er smart å satse på lyd dog, for takket være mikrofoner gjør vi allerede dette med aktive støydempende ørepropper, men muligheten til å manipulere lydbildet, det er nytt og veldig spennende for å høre andre bedre, og ikke blokkere dem.

Fordi AR-brillene har sensorer, vet de også hvor du ser, og justerer derfor hva du hører etter i forhold til hvor du ser.

Et annet område det forskes på er analysering analyse av hvordan lyd reiser i rommet, og hvordan det treffer objekter, for på den måten å levere et realistisk lydbildet som ikke høres ut som det er gjenskapt av digitale lydbrikker og mikrofoner.

Kilde:
Facebook

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse