rtx3080
RTX 3080 lanseres 17. september, men skal du ha et før neste år, kan du neppe vente.

Annonse


Du kan bare glemme å skaffe et RTX 30-kort om du ikke bestiller med en gang

Tweaktowns kilder hevder at det blir svært få RTX 30-kort tilgjengelig ved lansering.

Du bør være kjapp 17. september

Salget starter 17. september for 3080 som nok uten tvil blir det mest populære kortet, etterfulgt av 3070 som er rimeligere og lanseres neste måned (datoen er ukjent).

Det er annonsert kort fra haugevis av tredjeparter, men hvordan alle disse skal håndtere bestillingene er usikkert, og fordi alle uansett er avhengig av gode resultater ved produksjon under Samsungs 8 nm-prosess, kan det bli langt færre kort per produsent enn vanlig, noe som gjør at man må gamble litt på hvilken produsent man tror er minst populær.

Problemet er at ingen kjenner til hvor mange som kan produseres enda

En person med kjennskap til lanseringen mener at det ikke vil være kort etter at første runde RTX 30-kort er utsolgt, og at det i tillegg vil være veldig få kort produsert i første runde. Ai, dette lover ikke bra i det hele tatt, men vi skal gjøre vårt beste for å være først i 3080 Founders Edition-køen.

Annonse


Det er usikkerhet når produksjonen vil ta seg opp igjen, fordi man ikke vet hvor høy avkastningen vil være på Samsungs 8 nm-brikker. Med andre ord må Nvidia være forsiktige i starten. Trolig vil det ikke være plenty med kort før våren 2021.

Nvidia rykker stadig fra AMD

Dette ryktet høres mer usikkert ut, men kildene til TweakTown hinter i retning at AMD ikke ønsker å ta fokuset bort fra Ryzen som de gjør det bra med, og at RDNA 2 derfor ikke er fokuset akkurat nå. Problemet med det er at Nvidia kanskje vil dra så langt unna AMD at det vil ta mange år før de får konkurranse igjen.

AMD må uansett imponere med sine nye kort, da RTX 30-serien har fått svært gode tilbakemeldinger etter avsløringene takket være dobbelt så god ytelse med 3080-kortet sammenlignet med 2080 ti, men til samme pris. Founders Edition-modellen koster 8000 kroner i Norge.

Det kan bli hyper-konkurranse og supert for kundene om Nvidia handler ARM

Det morsomme nå hadde vært om AMD fikk opp farten med RDNA 2 til PC, og at Nvidia handler ARM (Softbank ser etter kjøpere) slik at man plutselig får en bransje der AMD, Nvidia, Intel og Apple konkurrerer om CPU-er og GPU-er.

Kilde:
Tweak Town

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse