centurylink
Årsaken til over seks timer med nett-trøbbel på søndag var grunnet en amerikansk ISP som rotet til brannmur-innstillingene.

Annonse


Den største nedetiden i nettets historie kan ha skjedd i går – tok syv timer å fikse

CenturyLink er en stor ISP og leverandør av båndbredde i USA, så når de sliter, så vil mange andre også føle det.

Reddit, Hulu, Blizzard, Steam, Xbox Live og Discord blant de berørte 

Vi fikk selv et par eposter om problemer med kjente tjenester fra lesere. En av dem opplevde problemer med Altibox-internett, men siden CenturyLink er veldig nærme leveransene til store deler av verden, er det selvsagt ikke bare Altibox sine kunder som opplevde problemer.

Twitter og Microsoft opplevde også problemer med sine tjenester grunnet nedetiden, og garantert mange andre ISP-er og nett-tjenester.

Cloudflare har skrevet en god del om problemene, da de tekniske utfordringene også berørte dem (som en mellomlagrings- og DDoS-forsvarslinje).

Det tok mange timer før alle systemene var tilbake igjen i normal drift. Bilde: CenturyLink

Cloudflare prøvde å rute om for egne kunder, men det tar også tid

Cloudflare forklarer at deres systemer, som på et par sekunder fant ut at det var problemer, startet å lenke seg til alternativer som Cogent, NTT, GTT, Telia og Tata for å unngå nedetid for kundene.

Annonse
Johan Gustawsson hos Telia er sjef for “Network Engineering & Architecture”:

“Globalt så vi en nedgang på 3,5 prosent i nett-trafikk under nedetiden, nesten alt dette grunnet nesten 100 prosent nedetid for CenturyLin sin ISP-tjeneste i USA”.

CenturyLink er som forstått gigantiske i USA, og en av de største ISP-ene i verden med tjenester i 50 Stater og med et dekningskart som kan levere nett til nesten 50 millioner amerikanere.

Det er ikke kjent nøyaktig hvorfor det tok CenturyLink så lang tid å rette feilen (men trolig fordi hele nettet deres endte i å loop), og en mulig årsak til at dette skjedde i utgangspunktet, er feilaktig bruk av den svært avanserte tjenesten (Flowspec) som kan klone brannmur-innstillinger gjennom nettet det er på, og til og med over til andre nett – effektivt for å stoppe angrep fordi det er så kjapt, men samtidig også veldig kritisk om man gjør en feil.

Kilder:
Cloudflare
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse