gainwardrtx2080
Gainwards 3080 og 3090-kort, med og uten fabrikk-overklokking, lanseres trolig sent i september.

Annonse


De avslørte rett og slett alt før Nvidia rakk det

Nvidias store 30-serie GeForce-pressekonferanse er i morgen allerede, men Gainward klarte ikke vente rotet det til og bekrefter samtidig 7 nm.

Oppdatert,

Se også ROG Strix RTX 3090. Også dette toppkortet ser ut som 20-serien på utsiden.

Gainward har tatt ned produktsidene etter glippen

De slang nemlig opp produktsider for sine nye 3080 og 3090-skjermkort først som sist.

Annonse


At 3070 ikke er med enda er ikke så rart, da vi vet mindre om denne brikken. Dette kan bety at de rimeligere 3070-kortene lanseres senere enn på tampen av september – det er trolig da vi vil kunne handle disse kortene som nok blir dyre.

Merk at heller ikke Gainward har det spesielle kjøle-designet vi har sett lekket fra Nvidia – er ikke systemet effektivt nok? Merkverdig at det kun Founders Edition-kortene får noe i nærheten samme kjøle-system, eller er det rett og slett fordi det kun var en prototype som aldri kommer på markedet?

Gainward har avslørt:

  • GeForce RTX 3090 Phoenix Golden Sample
  • GeForce RTX 3090 Phoenix
  • GeForce RTX 3080 Phoenix Golden Sample
  • GeForce RTX 3080 Phoenix

Toppkortet:

10 og 24GB VRAM bekreftet – 2 x 8 pin-tilkobling – PCIe 4.0

Videocardz sikret heldigvis skjermbilder av produktene før Gainward fant ut at de hadde lastet opp produktene for tidlig, og det avsløres følgende om 3090 Golden Sample, som blir den beste og dyreste modellen (Golden Sample-modellene er ifølge Gainward ekstra overklokkingsvennlige) – merk at minnebåndbredden er den samme som tidligere lekket. Legg også merke til at minnehastigheten er den samme uansett Golden Sample eller ikke.

Selv om DLSS 2.1 ikke nevnes, er det nå hint i den retning at Nvidia planlegger å lansere en ny versjon av teknologien som øker detaljnivået, men uten behov for å kjøre høye oppløsninger, eller originaloppløsninger, noe som igjen øker ytelsen.

3090 Phoenix Golden Sample:

3090 Phoenix:

3080 Phoenix:

3080 Phoenix Golden Sample:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse