appleappstorewordpress
Det er vel nærmest ingen iPhone app-utviklere som ikke har fått kjent hvor ridig Apples App Store-regelverk er.

Annonse


Mer Apple App Store drama: forbød WordPress-oppdatering

Apple og WordPress ble enige, men kun etter at WordPress oppdaterte appen og fjernet alle referanser til ekstra-kjøp.

Frem og tilbake

WordPress-appen er gratis å laste ned og bruke, men WordPress lenket direkte til nettsider der man kan betale for ekstra-tjenester. Dette strider mot Apples retningslinjer, og selskapet blokkerte derfor WordPress fra å rulle ut en ny oppdatering.

Men de to snakket så sammen, og WordPress ble enige med Apple om å fjerne alle referanser til ekstra-kjøp, og da fikk appen innpass igjen.

Dette problemet kommer ikke til å forsvinne av seg selv

Det er ikke det at Apples beslutning her er noen overraskelse, regelverket er klart – problemet er alt søkelyset på Apples App Store og deres avgifter, kombinert med den komplette kontrollen selskapet har.

Annonse


Epic gikk villig i ringen med Apple ved å bryte App Store-vilkårene, og er nå i ferd med å bli kastet helt ut, men fører en juridisk- og PR-kamp mot teknologi-giganten som føler presset fra politikere, Spotify Epic Games og flere store konkurrenter.

At WordPress nå også utfordrer Apple, muligens indirekte, setter søkelyset enda mer på et problem som ikke ser ut til å forsvinne med det første.

ITavisen-redaktør Trond Bie mener at løsningen for Apple er å gjøre godkjenningsprosessen for iPhone- og iPad-apper transparent, og skape et åpent miljø der alle er med, ikke bare utviklere – fra idemyldring til beta-test 1.

En mulighet er å inkludere crowdfunding-funksjonalitet i samme App Store beta-plattform, slik at alle som vil kan donere penger til sine favoritt-konsept for å gjøre appen virkelighet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse