facebookscrapingbot
En Facebook-bot for å automatisk hente ut brukerinformasjon.

Annonse


235 millioner persondata avslørt i åpen database, og det er ikke ulovlig

Å samle inn gigantiske mengder informasjon automatisk er faktisk ikke ulovlig i USA, selv om selskapene ikke tillater det.

Selskap sluker opp persondata – hva bruker de det til?

Årsaken er trolig at en rekke nyttetjenester bruker teknikken for å tilby mer og mer nøyaktig informasjon, som kart-tjenester, men fordi det er mulig uansett nettside, er det også problematisk nok.

Navn, konaktinfo og bilder samt statistikk fra kontoer på sosiale medier som TikTok, Instagram og YouTube er hentet ut, og det er mange kontoer: i alt nesten 235 millioner.

Følg temaet personvern hos ITavisen.

Annonse


ITavisen følger personvern-saker tett, og skal også bringe enda mer om hacking fremover.

Hvordan kan man vite hva de bruker informasjonen til?

“Web scaping” er et tema som ikke har vært på dagsorden i det siste, men som faktisk var en av de største redslene da sosiale medier begynte å ta av. Frykten var at med nok informasjon fra mange steder, samlet ett sted, kunne gi personene bak nok informasjon til å begå svindel eller andre kriminelle handlinger.

Etterhvert som årene gikk skiftet fokus til selskapene bak de store tjeneste-merkevarene da de ikke brydde seg stort om personvernet og hvem som fikk titte på brukerne.

Slik gjøres det:

Fant tre identiske databaser

Selv om alle med kunnskap kan samle opp informasjon fra nettet og automatisere det, var det denne gang et nå opphørt selskap som stod bak, Deep Social.

Da TNW tok kontakt ble de sendt til Social Data som sa de ikke har noe med førstnevnte selskap å gjøre, men som likevel lukket tilgangen til databasen med brukerinfo som lå ute uten passord. Hmm.

De store sosiale mediene tillater ikke teknikker som dette, men ifølge en artikkel fra desember 2019, gjør ikke Facebook stort for å stoppe teknikkene som gjør det mulig.

Kilde:
The Next Web

Annonse