epicgamesråttenteple
Epic Games har justert opp temperaturen i App Store-krigen mange hakk.

Annonse


Her er Epic sitt råtne eple – Apple har SLETTET Fortnite fra iPhone og Android: Epic saksøker

Epic Games saksøker Apple, har det akkurat blitt kjent etter at Apple fjernet spillet fra App Store. Reaksjonen kom etter at Epic Games introduserte en direkte måte å betale på, uten å betale “App Store-skatten”.

Oppdatert, 14. august, 17:23:

Som kjent har nå også Google kastet ut Fortnite etter at Epic også der snek seg rundt «app store»-skatten.

Dette sier Google om det hele:

Annonse
«Det åpne Android-økosystemet lar utviklere distribuere apper gjennom flere appbutikker. For spillutviklere som velger å bruke Play Store, har vi konsekvente retningslinjer som er rettferdige for utviklere og holder butikken trygg for brukere. Selv om Fortnite fortsatt er tilgjengelig på Android, kan vi ikke lenger gjøre det tilgjengelig på Play fordi det bryter retningslinjene våre. Imidlertid ønsker vi muligheten til å fortsette diskusjonene våre med Epic og bringe Fortnite tilbake til Google Play.»

Med andre ord kan spillet installeres via andre kilder.

Oppdatert, 22:05:

Dette har Apple å si om saken:

I dag tok Epic Games det uheldige skrittet ved å bryte retningslinjene for App Store som er likt på alle utviklere og laget for å holde butikken trygg for våre brukere. Derfor har Fortnite-appen blitt fjernet.

Epic aktiverte en funksjon i appen sin som ikke ble vurdert eller godkjent av Apple, og de gjorde det med den uttrykkelige hensikten å bryte App Store-retningslinjene angående betalinger i appen som gjelder alle utviklere som selger digitale varer eller tjenester.

Epic har hatt apper i App Store i et tiår, og har hatt godt av app Store-økosystemet – inkludert verktøy, testing og distribusjon som Apple gir til alle utviklere. Epic gikk fritt inn i App Store-vilkår og retningslinjer, og vi er glade for at de har bygget en så vellykket virksomhet på App Store. At deres forretningsinteresser nå fører dem til å presse på for en spesiell ordning, endrer ikke det faktum at disse retningslinjene skaper like vilkår for alle utviklere og gjør butikken trygg for alle brukere. Vi vil gjøre vårt ytterste for å samarbeide med Epic for å løse dette, slik at de kan komme tilbake med Fortnite til App Store.”

Se Epic sitt stunt i Fortnite:

Epic saksøker Apple

Opplysningene kommer på Twitter fra Fortnite-kontoen i form av dokumentene Epic Games sin advokater har sendt Apple.

Trolig var betalingsstuntet i Fortnite en måte å lokke Apple ut på banen, for Epic fulgte opp med søksmålet veldig kort tid senere. Apple er mektigere, men Epic har også veldig mye penger og har merkevarer som vil gjøre iPhone-kunder irriterte nok om Apple og studioet ikke kommer til en løsning.

Dette skriver blant annet Epic i søksmålet etter først å ha innledet med referanser til Apples reklamefilm fra 1984:

“Saken gjelder Apples bruk av en reke konkurransebegrensende begrensninger og monopolistisk praksis i markeder for (i) distribusjon av programvare applikasjoner (“apper”) til brukere av mobile dataenheter som smarttelefoner og nettbrett, og (ii) behandlingen av forbrukernes betalinger for digitalt innhold som brukes i iOS mobilapper (“innhold i appen”).

Apple pålegger urimelige og ulovlige begrensninger som monopolisere begge markedene fullstendig og forhindrer programvareutviklere i å nå over en milliard brukere med mobile enheter (f.eks. iPhone og iPad) med mindre de går gjennom en enkelt butikk kontrollert av Apple, App Store, der Apple krever 30 prosent skatt på salg av hver app. Apple krever også programvareutviklere som ønsker å selge digitalt innhold i appen til forbrukerne for å bruke et enkelt behandlingsalternativ for betaling
tilbys av Apple, kjøp i appen, som på samme måte har 30 prosent skatt.”

Epic peker på at utviklere kan gjøre apper tilgjengelig på Mac og MacBook i “et åpent marked” med langt lavere skatter med et snitt på 3 prosent.

Samtidig skal Epic gjøre narr av Apple på Fortnite klokka 22:00 i kveld

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse