exploratesla
Det norske selskapet Xplora gjør et eller annet i samarbeid med Tesla og det har med smartklokker å gjøre, men hva er dette: en dypere integrasjon mot Teslas biler, eller bare en smartklokke med Tesla-logo for nettbutikken?

Annonse


Tesla og Xplora benekter de har smartklokke-samarbeid

En av de merkeligste sakene dette året i Tesla-universet, og det har vært endel, må være at det norske selskapet Xplora Technologies AS fra Norge visstnok utvikler en smartklokke for Tesla, eller på en annen måte samarbeider med Musks selskap.

Oppdatert, 11. august, 19:06:

Både Tesla og Xplora benekter at de har noe med dette å gjøre.

Fjerdingby-selskap i mystisk samarbeid med Tesla

Xplora Technologies AS er ikke et selskap vi har noen særlig kjennskap til og heller ikke produktene (utover at vi nevner dem i denne artikkelen), men de hadde i regnskapsåret 2019 nærmere 50 millioner kroner i driftsinntekter, men et negativt driftsresultat på over 13 millioner kroner i Norge.

Annonse
Selskapet omtaler seg om et som leverer “innovative smartprodukter, enheter og tjenester for familier”.

Bak selskapet står blant annet Tore Engebretsen, tidligere hos Elliptic Labs (se hva vi skrev om dem i 2013 og i 2017 med teknologi som ga Mi Mix dett frontpanelet) som styresjef i mange år. Sten Kirkbak er daglig leder, og drev tidligere Filip Technologies som lagde produkter for å holde barn i kontakt med foreldrene.

Her presenterer Kirkbak en av selskapets produkter i 2018:

Xplora har kontorer i tre land

Det selskapet er gjort er å søke FCC om godkjenning av et nytt produkt i samarbeid med Tesla Motors Inc, Inc., som det står i dokumentet, utrolig nok.

Det står også at det bes om at dokumentene om produktet holdes hemmelig, da “Tesla Motors, Inc. mener at denne informasjonen kan gi konkurrentene fordeler”.

Hva i alle dager skal Tesla med et slikt selskap? Det gir mening om de ønsker å lage klokker som kan starte og lukke Tesla-er, men er ikke det langt utenfor segmentet Tesla er i, og er ikke mobilen nok?

Andre spekulasjoner er at barn jo må ha mulighet til å ringe robot Tesla-en sin i fremtiden, men vi vet ikke helt.

At selskapet ønsker å prøve seg i USA er ikke det mest sjokkerende, for det søkes om rett til kommunikasjonsutstyr i nye X5 Play. Spørsmålet er hvor Tesla kommer inn i bildet – har de handlet selskapet, kanskje? Det mest logiske er at Tesla ønsker en eller flere produkter i tilbehørs-kategorien, og med Tesla-logo, men må det holdes hemmelig, da?

Vi har kontaktet Xplora for kommentar.

Kilde:
MyHealthyApple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse