projectxcloudiphone
Skal Apple enkelt og greit nekte den store spill-revolusjonen å være en greie også på iPhone? Neppe, vi tror de kommer til å overhale retningslinjene.

Annonse


Har Apple bare tenkt å herpe Xbox på iPhone?

Project xCloud og spillstrømming generelt sett er på inn i markedet som mer enn bare beta-er og test-prosjekter. Det er alvor nå.

iPhone kan umulig være gamernes klare favoritt nå som spill-strømming er på vei

Såpass offensive er Microsoft at de baker inn strømming av over 100 spill, ved lansering 15. september, helt gratis om man allerede betaler for Xbox Game Pass Ultimate:

Apple har vel ingen annen mulighet enn å slippe alle spill-tjenestene inn i varmen?

De av dere som har fulgt ekstra tett med under utviklingen av Project xCloud husker kanskje beta-versjonen av tjenesten til iOS, men problemet er at kun Halo var tilgjengelig, og årsaken er Apples drakoniske regler som krever at spillet som strømmes er fra samme selskap som tilbyr rammeverket rundt, altså strømmingen av spillet i denne sammenheng.

Siden lanseringen av den tafatte beta-testen i februar i år, har vi ikke hørt noe mer om iPhone-støtte. Enda kjipere er det at dette neppe ligger i kortene med det første, da sertifikatet for beta-appen utløp i går og ingen har hørt noe som helst om planene fremover.

Annonse


Vi har ingen anelse hvor mange som 15. september velger en Android i stedet for iPhone grunnet dette, men at Apples vilkår fremdeles kan nekte dette fremover, det høres ikke mulig ut av konkurranse-grunner.

Vi tror de åpner opp med iOS 14

Fra før av er heller ikke Stadia eller GeForce Now i App Store, for Apple rett og slett ikke tillater spill-strømming (med beta app-sertifikater er restriksjonene ikke så tøffe).

Kanskje jobber Apple med et nytt API for å sikre kvaliteten under spillingen? Hvem vet.

Vi blir ikke overrasket om Apple under iPhone 12-pressekonferansen avslører at de vil tilatte slike gaming-apper i iOS 14, men før det er bekreftet tør vi ikke putte penger på Apple.

Kilde:
Neowin

Annonse