pixel4
Google har stoppet produksjonen av Pixel 4-serien, lansert i oktober 2019. Mobilen vil motta oppdateringer frem til 2022.

Annonse


Det er slutt for Pixel 4 og Pixel 4 XL under ett år etter lanseringen

Da Google lanserte Pixel 4-serien og vi samtidig testet den, var ikke undertegnede veldig imponert.

Pixel-sjefen gikk av i mai

Mobilene ble lansert i oktober i fjor, altså for under ett år siden. Vi tror ikke vi har hørt om en toppmodell som opplevde at produksjonen ble opphevet så kort tid etter introduksjonen? Apple selger flere år gamle mobiler.

Vi vet jo ikke nøyaktig hva som er årsaken til at Google dropper mobilene før de lanserer den nye toppmodellen, men personlig mente jeg i testen fra november at batterilevetiden var for dårlig og at panelet ikke var lyssterkt nok. Middelmådig batterilevetid kan man noen ganger leve med, men en skjerm som er vanskelig å lese med litt sol på seg er vanskeligere å tilgi.

Pixel 4a selges ikke før 20. august, så akkurat nå tilbyr ikke Google Pixel fra egen butikk. Det er jo en litt merkelig situasjon.

Annonse


Hjernen bak Pixel-kameraet sluttet i mai

Selv toppsjefen for utviklingen av Pixel 4, forlot selskapet i mai. Han var visstnok også misfornøyde over batterilevetiden.

“Levoy har vært med på utviklingen av Pixel siden 2014 (Pixel 1 kom i 2013). Takket være ham klarte Google å fokusere. Det var kameraet som skulle være midtpunktet, noe Levoy og Google fant ut tidlig og derfor har også Pixel en liten, men hardbarka fanskare i USA”, skrev vi om Marc Levoy den gang.

Pixel 5 vil kunne forhåndebestilles 8. oktober, melder Google Frankrike

Uansett, produksjonen har opphørt og Google skal bare selge de enhetene som er igjen. De to mobilene får programvareoppdateringer frem til 2022.

Og jo: 8. oktober er trolig lanseringen av Pixel 5 5G og 4a oppgradert med 5G. Det meldte Google selv ved en glipp i den franske pressemeldingen.

Google serverer ofte ny maskinvare i oktober, så det gir mening. Det vil også gi mening om de viser frem nye Google Home og den nye Android TV dongelen.

Kilde.
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse