ps4prossd
Playstation 4 Pro tjener mye på hente datane fra en SSD: ikke bare kortes lastetidene mye, men teksturer laster når de skal.

Annonse


Så mye bedre er Playstation 4 Pro med SSD

Digital Foundry har skaffet til veie Samsung nye 870 QVO med utrolige 8TB lagringsplass.

Korter ventetiden og forbedrer tekstur-innlasting

Det er ikke lagringsplassen som er det mest spennende i dette tilfellet, selv om det uten tvil er nyttig nå som spill gjerne tar godt over 30GB.

Poenget med testen er å finne ut hvor mye PS4 tjener på å mates med en moderne SSD for å korte ned på tiden det tar å laste inn et spill, for eksempel The Witcher 3.

Ofte godt over 30 prosent kjappere

I testen avsløres det at spillet laster en Novigrad laster 32 prosent kjappere (inkludert med kjappere tekstur-innlasting – det er fem sekunder kjappere enn om SSD-en er USB-tilkoblet) enn med konsollens disk, om SSD-en er installert i konsollen og ikke som en ekstern USB-enhet som bruker tregere kontrollere.

Annonse


Merk at det ikke bare er Witcher som drar nytte av kjappere tekstur-innmating.

Battlefield 5 Nordlys-oppdraget er også mye kjappere til å kaste deg inn i kampen med en SSD: 30 sekunder tar det, i stedet for minuttet med Sonys gamle disk som konsollen leveres med. I andre oppdrag er det enda mer å hente.

Fallout 4 har også mye å hente: med SSD-en tar det kun 14 sekunder å laste inn en Diamond City-lagringsfil, mot 44 sekunder med den gamle disken.

SSD-oppgraderingen er verdt pengene, men man må jo ikke ha 8TB

Konklusjonen er at det er verdt å oppgradere til en SSD og montere den internt, men man må jo ikke punge ut litt over 10 000 kroner for 8TB-modellen: Samsung har en rekke modeller å velge mellom i serien om man ønsker kjappere lagringsplass og litt mer rom, men uten å måtte betale to PS5-konsoller for gleden av kjappere innlasting.

Kilde:
Digital Foundry

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse