imac
Apple har oppgradert iMac med ny innmat og skjerm og samtidig økt iMac Pro grunn-konfigurasjonen til en 10 kjerner CPU.

Annonse


Dette er nye iMac

Apple har endelig oppgradert iMac 27, men det er kun snakk om innmat-oppgraderinger som ventet.

Ny skjerm og CPU – samme pris

Dette skriver Apple om de nye maskinenes Intel CPU:

“Den har raskere Intel-prosessorer med opptil ti kjerner, dobbelt så mye minne, neste generasjons AMD-grafikkort og ekstremt rask SSD med fire ganger så mye lagringsplass.”

Maskinene leveres med 5K-skjerm med “nanotekstur” glass:

Den kan bestilles med en enda mer naturtro Retina 5K-skjerm med glass med nanotekstur, og den leveres med 1080p FaceTime HD-kamera, enda bedre høyttalere og mikrofoner med studiokvalitet. Med nye 27-tommers iMac som er bedre på alle måter, får alle en enda bedre opplevelse – fra forbrukere som bruker iMacen hele dagen, til skapere som trenger inspirasjon og profesjonelle brukere som virkelig utfolder seg kreativt.

Annonse
De nye maskinene kan bestilles i dag, og leveres senere denne uken.

Også 21,5″-modellene av iMac og iMac Pro er oppgradert:

“og koster fra henholdsvis 13 990NOK og 61 190 NOK og kan bestilles i dag på apple.com og på Apple Store-appen.”

Her er prisene og spesifikasjonene:

Dette er prisene og spesifikasjonene for modellen som ble skiftet ut:

De nye 21,5″-modellene har SSD over hele linja:

De gamle 21,5″-modellene:

Apples pressemelding

Enten du skal komponere en ny sang med mange hundre spor, kompilere mange tusen linjer med kode eller behandle store bilder ved hjelp av maskinlæring, gir 27-tommers iMac med de nyeste tiende generasjons seks- og åttekjerners Intel-prosessorene profesjonell ytelse for en rekke oppgaver.

Profesjonelle brukere som krever enda mer, kan for første gang bestille 27-tommers iMac med ti-kjerners prosessor med Turbo Boost-hastigheter på opptil 5,0 GHz for opptil 65 prosent raskere prosessorytelse. Og iMac har dobbelt så mye minne, opptil 128 GB, slik at det blir enda enklere å arbeide i apper som krever mye minne.
Nye iMac sammenlignet med forrige generasjons 8-kjerners 27-tommers iMac:

  • Opptil 65 prosent flere programtillegg i Logic Pro X.
  • Opptil 40 prosent raskere transkoding av 8K ProRes i Final Cut Pro X.
  • Opptil 35 prosent raskere rendring med Arnold i Autodesk Maya.
  • Opptil 25 prosent raskere byggetid i Xcode.

Neste generasjons AMD-grafikk

27-tommers iMac har enda kraftigere neste generasjons AMD-grafikk for grafikkortbasert rendring, redigering av flere strømmer av 4K-video eller spilling av grafikktunge spill. iMac har opptil 55 prosent raskere grafikkytelse takket være grafikkort fra Radeon Pro 5000-serien med AMDs nyeste RDNA-arkitektur med raskere og mer energieffektive databehandlingsenheter. Og hvis du bruker profesjonelle apper, får du enda bedre ytelse takket være store mengder videominne. For første gang kan iMac leveres med 16 GB videominne, dobbelt så mye som forrige generasjons 27-tommers iMac.

Nye iMac sammenlignet med forrige generasjon 27-tommers iMac med Radeon Pro Vega 48-grafikkort:1

  • Opptil 55 prosent raskere rendring i Maxon Cinema 4D ProRender.
  • Opptil 50 prosent raskere demoavspillinger i Unity Editor.
  • Opptil 45 prosent raskere ytelse i «Total War: Three Kingdoms.»
  • Opptil 30 prosent raskere rendring i Final Cut Pro X.

Alle modeller leveres med SSD og Apple T2 Security Chip 

Nå leveres 27-tommers iMac med SSD som standard for lynrask ytelse på opptil 3,4 GBps når du åpner apper og store filer. Hvis du trenger ekstra mye lagringsplass, kan iMac for første gang leveres med en SSD på opptil 8 TB. Det er fire ganger så mye som forrige generasjon 27-tommers iMac.
iMac har også Apple T2 Security Chip, andre generasjon av Apples spesialutviklede chip. Lagringskontrolleren i T2 Security Chip har direkte datakryptering av alt som lagres på SSD-en for å beskytte filer og data. T2-chipen kontrollerer også at programvaren som lastes inn under oppstartssekvensen ikke har blitt tuklet med. Det gjør at 27-tommers iMac, og alle andre Macer med T2-chip, har sikrere lagring og oppstartsprosess enn noen annen datamaskin.

Retina 5K-skjerm med True Tone og mulighet for nanotekstur 

Retina-skjermen på iMac har 14,7 millioner piksler, 1 milliard farger, lysstyrke på 500 nit og støtte for stort fargerom (P3) for å gi en altoppslukende opplevelse. Alle disse pikslene gjør at tekst ser ut som på en trykt side, bilder blir skarpere med flere detaljer og du kan redigere 4K-videoer i full oppløsning. Og nå har den naturtro Retina 5K-skjermen på 27-tommers iMac også True Tone-teknologi som justerer fargetemperaturen automatisk etter lysforholdene der du er.

Nye iMac kan leveres med glass med nanotekstur, som ble brukt for første gang på Pro Display XDR. Det gir en enda bedre opplevelse uansett lysforhold, for eksempel når det er mye lys eller gjenskinn i rommet. I motsetning til tradisjonelle matte skjermer som har et belegg på overflaten for å spre lyset, lages denne bransjeledende løsningen med en nyskapende prosess der glasset behandles på nanometernivå. Det gir ekstremt lite gjenskinn uten å gå på bekostning av bildekvalitet eller kontrast, slik at Retina 5K-skjermen har blitt bedre enn noensinne.

Enda bedre kamera, høyttalere med bedre lydgjengivelse og mikrofoner med studiokvalitet

iMac brukes mer enn noensinne til å holde kontakten med venner, familie og kolleger. Derfor har FaceTime HD-kameraet nå en oppløsning på 1080p, og bildesignalprosessoren i T2 Security Chip gir tonevalg, eksponeringskontroll og ansiktsgjenkjenning for en mye bedre kameraopplevelse. For å supplere det forbedrede kameraet bruker T2 Security Chip også variabel EQ for høyttalerne for å gi bedre balanse, bedre lydgjengivelse og dypere bass. Og en ny mikrofon med studiokvalitet lar deg ta opp lyd av høy kvalitet for enda bedre FaceTime-anrop, podkastopptak, Taleopptak og mye mer på iMac.

Oppdateringer av 21,5-tommers iMac og iMac Pro

Apple offentliggjorde også at alle modeller av 21,5-tommers iMac nå for første gang leveres med SSD som standard. Kundene kan også bestille 21,5-tommers iMac med Fusion Drive.
Nå leveres iMac Pro som standard med 10-kjerners Intel Xeon-prosessor. iMac Pro er utviklet for profesjonelle brukere som trenger ytelse i arbeidsstasjonsklassen, og nå leveres iMac Pro med Xeon-prosessor med opptil 18 kjerner, 22 teraflops grafikkytelse, opptil 256 GB firekanalers ECC-minne og en naturtro 27-tommers Retina 5K-skjerm.

macOS Big Sur kommer til høsten

Til høsten kan iMac oppgraderes kostnadsfritt til macOS Big Sur, den nyeste versjonen av verdens mest avanserte operativsystem for datamaskiner. macOS Big Sur har fått en elegant design som er helt ny, men som du samtidig kjenner igjen fra tidligere, og de viktigste appene blitt kraftig forbedret. Safari har fått en rekke nye funksjoner, inkludert en startside som kan tilpasses, funksjonelle faner, innebygd funksjon for oversettelser og en ny personvernrapport. Med den oppdaterte Meldinger-appen kan du sende mer personlige og uttrykksfulle meldinger og enkelt holde oversikt over og bruke gruppemeldinger. Kart gir også en helt ny opplevelse med oppslukende funksjoner for å utforske verden og navigere i den.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse