spotifydanielek
Daniel Ek sitt intervju, og reaksjonene, er garantert en snakkis rundt vann-dispenseren i hovedkontoret til Spotify i Stockholm.

Annonse


Det Spotify-sjefen sa gjorde dem forbanna

Mange artister er fly-forbanna på Spotify-grunder Daniel Ek etter at han uttalte at de må endre strategien om de ønsker å tjene penger.

Spotify-sjefen mener enkelte ikke har klart å omstille seg

Hvorfor plateselskapene slipper unna kritikk er noe merkelig, da de fremdeles er en del av spillet, men det ser ikke ut som Spotify har hjulpet bransjen som helhet, heller.

Kommentaren fra Ek mange nå reagerer på går på at grunderen mener det ikke er nok å “lansere et album hvert tredje år”.

Ek mener at artister og band som velger å gjøre det på den måten, ofte ikke lykkes, fordi de gjør det på gamlemåten.

Annonse


Ek mener mange forteller ham at Spotify fungerer

Ek sa også at band som gjorde det bra før i tiden, har problemer med å finne ut av hvordan ting fungerer nå, og at han ofte har private samtaler der artister forteller hvor bra de gjør det, samtidig som de, ifølge Ek, sier det motsatte i offentligheten.

Ek mener at det “uten tvil, fra alle dataene vi har, så er det slik at flere og flere artister nå er i stand til å leve av kun strømmeinntekter”.

Vi tar ikke stilling til om Ek har rett eller ikke, men dette var neppe den mest optimale PR-strategien.

Covid øldela for artistenes store inntektskilde

Uansett; trenden de siste årene har vært at band, spesielt de vel-etablerte, har turnert mer (noe som gikk dukken med covid), og ofte turnert ved å spille et klassiker-album fra katalogen i sin helhet. Trolig er fremtiden konserter kombinert med aktiv markedsføring på sosiale medier i kombinasjon av lanseringer av flere EP-er (rundt tre, fire låter, i stedet for 10 til 15).

Her er noen av reaksjonene fra bandmedlemmer etter Eks intervju i Music Ally:

https://twitter.com/ZOLAJESUS/status/1288845529934430208

Hva mener du om dette?

Hva mener du? Er alt dette Spotify sin feil, eller kanskje har lyttevanene vært i endring lenge. Hvor mange av dere hører på et helt album fra start til slutt?

Og hva med plateselskapene, for selv om flere og flere er uavhengige, er de fremdeles viktige for store band med verdifulle kataloger.

Kilde:
Music Ally

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse