zuckberghøring2020
Mark Zuckerberg innrømmer at de kopierer andres produkter, og at de så på Instagram og WhatsApp som konkurrenter før de handlet begge uten å bli stoppet.

Annonse


Mener Facebook burde ha blitt stoppet

Jerry Nadler (styreleder for House Judiciary Committee) mener at USAs antimonopol-lovgivning er der for å stoppe oppkjøpene Facebook gjorde av Instagram og WhatsApp.

Følg alt rundt høringen hos ITavisen.

Zuckerberg innrømmet at både Instagram og WhatsApp var konkurrenter

Men Facebook fikk lov til å handle Instagram for 715 millioner dollar i 2012, og senere WhatsApp for 22 milliarder dollar to år senere.

Zuckerberg innrømmet under høringen i går at Facebook den gang så på dem som konkurrenter, og at de fremdeles anser dem som konkurrenter. Trolig er en av årsakene til at kjøpene fikk grønt lys, er at Instagram og WhatsApp, i det minste i teorien, er frittstående fra moderselskapet.

Annonse
Systrom var engstelig for Facebook og Zuckerbergs agressive strategi

Instagram hadde en eksplosiv vekst siden lanseringen i oktober 2010, og Facebook så faren, men medgrunder Kevin Systrom hadde ikke lyst til å selge til Facebook.

Systrom skal ha spurt andre i styret om Zuckerberg “ville komme til å gå inn i ødeleggelsesmodus om jeg sier nei”.

Investor og en tidlig Facebook-ansatt, Matt Cohler, svarte “sannsynligvis”, og skal ha lagt til at Facebook uansett ville gå inn for å ødelegge for Instagram.

Burde oppkjøpene aldri ha blitt godkjent?

Zuckerberg brukte anledningen under gårsdagens høring til å minne politikerne om at FCC godkjente Instagram-oppkjøpet den gang da, men ble minnet på av representant David Cicilline at det ikke spiller noen rolle om oppkjøpet brøt med amerikansk lov.

Facebook-sjefen skal også ha fortalt Systrom at Facebook Camera, en Instagram-klone, var under utvikling – trolig for å presse Systrom til salg. Også under høringen innrømmet Zuckerberg at selskapet hans kopierer funksjoner, men la til at dette ikke var noe uvanlig i bransjen.

Oppkjøpene var uansett, etisk eller ei, veldig smarte. Instagram står nå for 20 milliarder dollar av Facebooks årlige omsetning.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse